Do Amsterdamu polecam wybrać się nieco wcześniej celem integracyjno-turystycznym ;)
Naprawdę niesamowite miasto.
podpisuje się pod kolegą od razu proponuje trochę więcej wolnego czasu zarezerwować na "turystyke" :D
bajer
Nr legitymacji: MCP 608
Wysłany: 04-09-2010, 15:15
napisałem wcześniej że w Amsterdamie jest czas, co wynika z rozkładu pociągów, od 10:30 do godzin meczu we wtorek i od rana do wyjazdu o 19 w środę ;) także i na turystykę i na integracje na miejscu czasu byłoby sporo przy podróży pociągiem :D
Voltrex
Nr legitymacji: MCP 606
Wysłany: 04-09-2010, 21:46
Jeżeli plan bajera by wypalił i do tego załatwimy te bilety po 25E to mógł by być jeden z lepszych i najbardziej integracyjnych wyjazdów MCP :)
Kiepura
Nr legitymacji: MCP 019
Wysłany: 06-09-2010, 08:37
Spidi napisał/a:
Mam też pytanie do władz MCP, czy jest w ogóle taka możliwość, żeby "pożyczyć " od kogoś CR i wejść na mecz. Jak to wygląda podczas wejść, czy Włosi sumiennie sprawdzają właścicieli CR. Pozdrawiam
z tego co pamietam, to wlosi nigdy nie sprawdzaja co i jak... karta otwiera magiczna brameczke, wchodzisz i tyle.
Kiepura, sam jednak dobrze wiesz ze w zeszlym roku na Realu sprawdzali i to jeszcze jak.
Z tym sprawdzaniem wiec nigdy nie wiadomo, mysle ze zalezy to od rangi meczu. im bardziej mecz ciekawszy tym wiecej jest "czarnych" biletow i tym wieksze kontrole.
Spidi, MCP nie "pozycza" kart CR bo nie sa one wlasnoscia MCP.
Kiepura
Nr legitymacji: MCP 019
Wysłany: 06-09-2010, 13:08
bilety sprawdzali... to jednak co innego niz plastik... ale nie bede sie upieral ;)
nie wiem jak to jest z mini karnetami, ale skoro mozna nabyc bilet na CR, a nastapnie (do 24h przed meczem) "przebukowac" na kogos innego (niekoniecznie posiadajacego CR), to moze z minikarnetami na LM tez da sie to zrobic??
ciekawe...
sonar: raczej watpie, by spidi chcial pozyczac CR od mcp :)
w sumie jeśli lecisz do mediolanu spoza strefy schengen to tak - będzie potrzebny
ale poruszając się wewnątrz tejże strefy (czyli podrozujac np. z Polski) wystarczy dowod. byli smialkowie, ktorzy swego czasu probowali przekraczac granice rowniez na prawie jazdy, ale nie podolali;)
Nr legitymacji: MCP 401
Wysłany: 07-09-2010, 19:24
Marcu napisał/a:
Pamiętam, że wchodząc na Real CR gościowi pokazywałem, ale do ręki nie wziął.
Nawiązując do wypowiedzi Pepego z tematu Spotkań w Warszawie. Ten wpis też mógłby być wysoko:) nie brzmi Wam to jakoś tak dwuznacznie ?? :)
_________________ Oh mamma mamma mamma, oh mamma mamma mamma, sai perche mi batte il corasson, ho visto un grande Milan, ho visto un grande Milan, hei mamma innamorato son!
Voltrex
Nr legitymacji: MCP 606
Wysłany: 07-09-2010, 20:08
Dzieje się coś w sprawie wyjazdu na Ajax? Bo mecz już niedługo, a trzeba zrobić plany, wziąć wolne etc.
bajer
Wysłany: 08-09-2010, 00:55
no właśnie, też chciałbym wiedzieć czy coś z tego wyjdzie :) bo w przypadku biletu na pociąg w cenie 25euro/5 osób pierwszy wpiszę się na listę :D spróbuję się jutro co nieco dowiedzieć, skoczę na dworzec bo będę miał po drodze i wypytam ;)
Bajer, byłam wczoraj dowiadywać się wszystkiego i wcale to tak pięknie nie wygląda jak to opisujecie. Koszt biletu wynosi ponad 300zł na osobę w jedną stronę w przypadku grupy powyżej 6 osób, są bilety promocyjne ale ich ilość jest ograniczona na każdy pociąg.
Jeszcze trochę cierpliwości.
w kwestii ajaxu dzieje sie wiele, dzisiaj wieczorem na stronie powinny ukazac sie wszelkie szczegoly wiec jesli ktos ma zamiar jechac na ten mecz to urlop powinien se juz dawno zalatwiac
Pamiętam, że wchodząc na Real CR gościowi pokazywałem, ale do ręki nie wziął.
Nawiązując do wypowiedzi Pepego z tematu Spotkań w Warszawie. Ten wpis też mógłby być wysoko:) nie brzmi Wam to jakoś tak dwuznacznie ?? :)
Mnie się wydaje, że napisałem jasno, iż CR nie wziął do ręki. Skoro koledze się branie do ręki dwuznacznie kojarzy to tylko pogratulować fantazji. Dobrze, że nie napisałem, że Murzyn nie wziął do ręki(a był to Murzyn), bo dopiero by koledze się fantazja rozgalopowała. ;)
bajer
Wysłany: 08-09-2010, 12:06
Azra napisał/a:
byłam wczoraj dowiadywać się wszystkiego i wcale to tak pięknie nie wygląda jak to opisujecie.
też takie coś wczoraj w necie znalazłem na ten temat, w dodatku bilety promocyjne kosztują 29euro i nie na 5 osób tylko na osobę (tak przynajmniej wywnioskowałem z tego co czytałem w komentarzach), więc czekam na info na stronie :)
Mocno uważałbym na te promocje wyszczególnione na witrynie www PKP.
Ja miałem tak samo już wszystko idealnie upatrzone na wypad do Budapesztu. Ale gdy podszedłem do okienka Intercity by kupić bilet okazało się, że po pierwsze ilość tych biletów jest na każdy pociąg mocno ograniczona (kto pierwszy ten lepszy), poza tym nie są one zawsze dostępne...
Tak więc opakowanie piękne, wygląda super, przyciąga podróżnych, ale już w środku kawał kupy.
Nr legitymacji: MCP 215
Wysłany: 14-09-2010, 09:51
19 Października, Madryt? ew. 3 Listopada Mediolan?
Może by tak zorganizować wyjazd do Madrytu na zasadach podobnych od wyjazdu do Manchesteru? Wie ktoś w ogóle jak wyglądają ceny lotów do Madrytu z jakiegokolwiek miasta z Polski? bo widzę, że np. z Warszawy 550zł w tym terminie...
Nr legitymacji: MCP 006
Wysłany: 14-09-2010, 12:31
sawczen napisał/a:
Może by tak zorganizować wyjazd do Madrytu na zasadach podobnych od wyjazdu do Manchesteru?
Wszystko zależy od zainteresowania ze strony członków MCP. A wyjazd na zasadzie tego z Manchesteru wydaje mi się jedyną możliwą opcją wyjazdu oficjalnego, bo do Madrytu jest dwa razy dalej niż do Mediolanu i posyłanie tam busa/autokaru zakrawa na skrajny masochizm ;)
czy wiadomo juz cos na temat ewentulnego wyjazdu na mecz z ajaxem?
jakiekolwiek informacje?
pilnie tego potrzebuje do dzisiejszego wieczoru.
z gory dzieki
_________________ It's nice to be important but it's more important to be nice