Forum Milan Club Polonia Strona Główna Forum Milan Club Polonia  
  Oficjalne Forum Stowarzyszenia Polskich Kibiców Milanu     FAQ     Szukaj     Użytkownicy     Grupy     Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana miejsca wyjazdu na mecze

Czy chcesz aby wyjazdy na mecze odbywaly sie z Opola?
tak
42%
 42%  [ 22 ]
nie
57%
 57%  [ 30 ]
Głosowań: 52
Wszystkich Głosów: 52

Autor Wiadomość
Rossonera 

Nr legitymacji: MCP 532
Wysłany: 26-05-2008, 17:53   

Maciek napisał/a:
Widze ze glosy za wyjazdem z Opola przebily te przeciwko a to troche niedobrze. Miejmy nadzieje ze pomimo tego i tak uda Nam sie wprowadzic w zycie wyjazdy z Wawy.

Zebyscie wiedzieli!!! Warszawa jest stolica, poza tym ja tez bede niedlugo mogla z Wami jezdzic i egoistycznie patrzac jednak to nasze miasto powinno wygrac ten przetarg xP

Gio1899 

Nr legitymacji: MCP 210
Wysłany: 26-05-2008, 18:27   

fabio napisał/a:
Dla mnie wyjazd z Opola czy z Kielc to żadna różnica.

W ogóle chyba nie ma takiej propozycji aby wyjazdy były z Kielc. Mimo że mieszkam w Kielcach to pomysl jak dla mnie bez sensu. Najlepszym rozwiazaniem jest Wawa i Katowice.

Penio(Przemek) 

Nr legitymacji: MCP 560
Wysłany: 26-05-2008, 19:39   

Mieszkam w Opolu więc sprawą oczywistą jest ze najbardziej pasują mi wyjazdy z Opola, jednak biorąc pod uwage innych wyjazdowiczów jestem za opcją zbiórek w Poznaniu lub Warszawie i Katowicach gdzie dosiadały by sie osoby z południa.

Rossonera napisał/a:
Zebyscie wiedzieli!!! Warszawa jest stolica

I co że jest stolicą?

cichy 

Nr legitymacji: MCP 347
Wysłany: 26-05-2008, 22:28   

Raczej nie będzie tak aby każdemu pasowało. Najlepszym rozwiązaniem według mnie jest wspomniana zbiórka w dwóch miejscach. Mi osobiście Opole pasowało, choć Wrocek był by lepszym rozwiązaniem. Nie wiem tylko jak jest z Kierowcami czy jak ruszą powiedzmy z Warszawy czyli dodatkowych kilka godzin więcej to czy nie będzie przestoju na trasie. Jak My jesteśmy ba meczy i zwiedzamy miasto to oni muszą w tym czasie odespać swoje.

kapiMCP 

Nr legitymacji: MCP 008
Wysłany: 26-05-2008, 22:52   

Rossonera napisał/a:
Warszawa jest stolica, poza tym ja tez bede niedlugo mogla z Wami jezdzic i egoistycznie patrzac jednak to nasze miasto powinno wygrac ten przetarg xP

to nie jest zaden przetarg, ani wybory. to miejsce sluzy wyrazeniu swojej opinii, przekazaniu sugestii.

przy podejmowaniu decyzji wziete musza byc czynniki logistyczne, ekonomiczne jak i wola czlonkow Stowarzyszenia, ale spokojnie, to nie jest glosowanie ze zliczeniem glosow :)

Hector 

Nr legitymacji: MCP 589
Wysłany: 26-05-2008, 23:04   

Nie wiem w czym problem pierwsza zbiorka w Przepieknej kolorowej Warszawie, a potem dojazd do Katowic i tam czeka ostatnia zbiorka i juz ze wszystkimi wyjazd do MEDIOLANU! POZDROWIONKA HIHI:*:*:*

Rossonera 

Nr legitymacji: MCP 532
Wysłany: 27-05-2008, 21:30   

kapi napisał/a:
to nie jest zaden przetarg, ani wybory. to miejsce sluzy wyrazeniu swojej opinii, przekazaniu sugestii.

Poniosło mnie...przepraszam...
Penio(Przemek) napisał/a:
Rossonera napisał/a:
Zebyscie wiedzieli!!! Warszawa jest stolica

I co że jest stolicą?

To, że jest i tyle...lepsze dojazdy itede.

Piotrek 

Nr legitymacji: MCP 355
Wysłany: 29-05-2008, 23:12   

Pogadamy na zlocie i myśle że dojdziemy do porozumienia.

Kiepura 

Nr legitymacji: MCP 019
Wysłany: 30-05-2008, 08:49   

zapewne dojdziemy do porozumienia.
sek w tym, by osoby, ktore wkazaly chec (badz planuja) pomocy przy organizacji, rozeznaly sie w temacie wczesniej!! tak, by na zlocie (lub wczesniej na forum) nie dywagowac, a rozmawiac konkretnie.

czado81 

Nr legitymacji: MCP 329
Wysłany: 30-05-2008, 10:25   

W zupełności zgadzam się z przedmówcą. Po to temat został założony, żeby z odpowiednim wyprzedzeniem mieć sprawę rozpoznaną. Na zlocie nie będzie z pewnością czasu na przedstawianie nowych pomysłów, będziemy mogli co najwyżej przegłosować opcje zaproponowane wcześniej na forum.

Chciałbym na chwilę wtócić do mojej propozycji naprzemiennych wyjazdów z Warszawy i Poznania. Jak widać z wypowiedzi w tym temacie, stolica wielu osobom odpowiada i są też potencjalni koordynatorzy takiego wyjazdu. Dziwi mnie natomiast zupełny brak odzewu ze strony Poznaniaków - czyżby nikomu nie zależało, aby co jakiś czas wyjazd startował właśnie stamtąd?

Na koniec jeszcze jedna bardzo ważna kwestia organizacyjna - o sensowności wyjazdu z centralnej Polski musi przede wszystkim decydować geograficzny rozkład uczestników wyjazdu (moim zdaniem przynajmniej połowa musiałaby wsiadać w pierwszym miejscu zbiórki, żeby to się opłacało) - z drugiej strony miejsce zbiórki będzie na pewno miało pewien wpływ na to, czy ktoś zdecyduje się na dany wyjazd, czy też nie. Mamy zatem troszkę błędne koło :/

Myślę, że warto by przeanalizować dane o miejscu zamieszkania członków MCP (czyli potencjalnych uczestników wyjazdów), aby na tej podstawie Zarząd mógł zdecydować, czy opcja zmiany miejsca wyjazdów ma sens. Trzeba by też rozeznać koszty wyjazdu z Warszawy i ew. Poznania - i tu ukłon w stronę osób, które deklarowały chęć pomocy w organizacji.

Pozdrawiam!

forever 

Nr legitymacji: MCP 513
Wysłany: 30-05-2008, 11:45   

czado81 napisał/a:
Na koniec jeszcze jedna bardzo ważna kwestia organizacyjna - o sensowności wyjazdu z centralnej Polski musi przede wszystkim decydować geograficzny rozkład uczestników wyjazdu (moim zdaniem przynajmniej połowa musiałaby wsiadać w pierwszym miejscu zbiórki, żeby to się opłacało)

Geograficzny rozkład uczestników będzie znany po przydzieleniu/losowaniu miejsc na wyjazd. Czyli teraz nie możemy stwierdzic czy wyjazd sie oplaca z Warszawy/Poznania. Z tego co widze wyjazdy przeważnie są planowane wcześniej wiec po przydzieleniu/losowaniu moża zobaczyć kto skąd jest i czy pisze sie na odjazd z Warszawy/Poznania. Dla mnie dojazd do Opola/Katowic to koszt okolo 100 zł jesli sie nie myle) + to że musze akurat trafić na pociąg/autobus powrotny zeby nie spedzć za dużo czasu na dworcu. Czyli jakby liczyć tą połowę osób w autokarze to jest 2 000 zł. Nie znam ceny autokaru na trasie Opole-Mediolan-Opole ale może za te 2 000 zł z Warszawy/Poznania do Opola/Katowic można dojechać? Ktoś mógłby rozjaśnić sprawę kosztu autokaru?

czado81 napisał/a:
z drugiej strony miejsce zbiórki będzie na pewno miało pewien wpływ na to, czy ktoś zdecyduje się na dany wyjazd, czy też nie. Mamy zatem troszkę błędne koło :/

Tu nie do końca sie zgodze:) Druga zbióra jeśli pomysł odjazdu z innego miasta wypali bedzie na 100% na śląśku czyli tak jak było do tej pory. Jesli ktos sie decydowal na wyjazd to wiedział ze będzie z Opola. Choć z drugiej strony masz troche racji. Wiedząc że odjazd będzie z Warszawy/Poznania i powrot w to samo miejsce więcej osób może sie zdecydować.

czado81 napisał/a:
Myślę, że warto by przeanalizować dane o miejscu zamieszkania członków MCP (czyli potencjalnych uczestników wyjazdów), aby na tej podstawie Zarząd mógł zdecydować, czy opcja zmiany miejsca wyjazdów ma sens.

Dane nie koniecznie będą odzwierciedlać stan faktyczny na wyjazdy dlatego jestem za tym zeby odrazu po przydzieleniu miejsca na wyjazd zrobić takie rozeznanie.

pozdrawiam i zachęcam do wspólnej konwersacji

Marcu 

Nr legitymacji: MCP 014
Wysłany: 25-07-2008, 11:49   

Moim skromnymm zdaniem Warszawa nie jest najlepsza lokalizacja, mialo by to sens rzeczywiscie pod warunkiem, ze przynajmniej wiekszosc uczestnikow wyjazdy wsiadala by w Wawie i tylko po drodze zbierala by reszte z poludnia Polski, wydaje mi sie ze jednak Katowice i Wroclaw to nadal najlepsze propozycje, choc z drugiej strony dla chcacego nic trudnego, zawsze mozna nawet do Gdanska sie udac zeby pojechac na mecz naszej druzyny :)

Kiepura 

Wysłany: 25-07-2008, 13:00   

Marcu napisał/a:
mialo by to sens rzeczywiscie pod warunkiem, ze przynajmniej wiekszosc uczestnikow wyjazdy wsiadala by w Wawie
bo tak to jest z zalozenia traktowane.
w tym przypadku wyjazd odbywal by sie z warszawy (do ktorej cala polnoc wschod moglyby dolaczyc) z JEDNYM tylko przystankiem (opole, katowice), nie ma opcji by zbierac ludzi po drodze".
Marcu napisał/a:
zawsze mozna nawet do Gdanska sie udac zeby pojechac na mecz naszej druzyny
skomentuje to podobnie - :)

dezali 

Nr legitymacji: MCP 002
Wysłany: 25-07-2008, 13:43   

a jaki byłby mniej więcej koszt per capita przy takiej opcji? innymi słowy jak taki łączony, wydłużony transport wpłynąłby na koszt ponoszony przez poszczególne osoby vs ile musieliby zapłacić muszą dojechać indywidualnie do opola.

jest to o tyle istotna informacja, iż koszt wynajmu autokaru w warszawie jest niewspółmiernie wyższy od tego, który ponosiliśmy w opolu. swego czasu badałem opcję krakowską i tu również miała miejsce duża (cena za km, nie ogólny koszt usługi - ten ze względu na większą odległość krk-med naturalnie jest wyższy) różnica, grubo ponad 20 %.

Kiepura 

Wysłany: 25-07-2008, 15:19   

sprawdze michale jaki koszt wiazalby sie z wyjazdem z warszawy (przez opole lub katowice).
w kwestii porownania
dezali napisał/a:
ile musieliby zapłacić muszą dojechać indywidualnie do opola.
nie odpowiem, tu wypowiedziec by sie musialy osoby, ktore dojezdzaja... z bialegostoku, lublina, olsztyna, trojmiasta, itd;
jezeli nie jest to tajemnica ;) z przyjemnoscia sie dowiem.

pozdro!

tom_n 

Nr legitymacji: MCP 007
Wysłany: 25-07-2008, 20:34   

W moim przypadku (PKP, bilet normalny, 2 klasa) koszt przejazdu na trasie Lublin - Opole to ok. 50 zł.

Kiepura 

Wysłany: 26-07-2008, 01:11   

jeszcze jesli mozna tom; czas podaj

Ewa 

Nr legitymacji: MCP 003
Wysłany: 26-07-2008, 09:08   

Jeśli chodzi o mnie to bilet na trasie Koszalin - Opole kosztuje mnie 56 zł (bilet normalny, 2 klasa). Czas podróży to 8 h (w porywach do 8,5-w zależności czy jest to pociąg bezpośredni czy z przesiadką). Gorzej już jest z powrotem do Koszalina. Najczęściej wracamy z meczu ok. godzin popołudniowych i nie zawsze zdążę na ten pociąg, co trzeba. Tu czas podróży jest różny, od 8,5 h do 9,5 h. Podobnie jest z kosztami podróży, od 56 zł do 85 zł.

tom_n 

Nr legitymacji: MCP 007
Wysłany: 26-07-2008, 11:17   

7h 05m lub 8h 08m, zależy czy jadę przez Częstochowę czy Katowice. A przejazd kosztuje dokładnie 52 zł, znalazłem jakiś stary bilet ;)

dezali 

Nr legitymacji: MCP 002
Wysłany: 26-07-2008, 13:08   

http://rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?
to wygodniejsze narzedzie, niz poszukiwanie starych biletow. do tego ceny aktualne.

bajer 

Nr legitymacji: MCP 608
Wysłany: 16-09-2008, 17:02   

nie wiem jak i czy zostala rozwiazana ta kwestia na zlocie, jak na moje organizacja wyjazdow z Poznania dla mnie bylaby bardzo wygodna, dojazd do Poznania jest praktycznie z kazdego miejsca w Polsce, nie orientuje sie jednak jaka bylaby cena przejazdu stad do Mediolanu i o ile przewyzszylaby ta opolska ;) jeszcze na wyjazdy nie jechalem, dopiero co sie zapisalem do MCP ale moim zdaniem wyjazd z Wroclawia bylby najlepszy, choc patrzac mniej egoistycznie dobre bylyby Katowice bo dojazd tam na pewno jest lepszy niz do Opola :) choc mi osobiscie Opole by nie przeszkadzalo ;)

Hector 

Nr legitymacji: MCP 589
Wysłany: 26-10-2008, 10:10   

W koncu jak jest ustalone z kad beda wyjazdy?

czado81 

Nr legitymacji: MCP 329
Wysłany: 26-10-2008, 19:05   

Punkty zbiórek kolejnych wyjazdów będą ustalane na bieżąco. Wyjazd do Holandii jak wiadomo startował z Warszawy, następnym razem może to być inne miasto - wszystko zależy od celu podróży i oferty przewoźników. Oczywiście prowaadzimy rozpoznanie we własnym zakresie, ale też każdy członek MCP może się w tą sprawę zaangażować i popytać u firm transportowych - Hector, jeśli znajdziesz taniego przewoźnika, to możemy nawet zrobić wyjazd spod Twojego domu ;)

Z propozycjami konkretnych ofert można pisać do Zarządu na adres kontakt@milanclubpolonia.pl

Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu