Forum Milan Club Polonia Strona Główna Forum Milan Club Polonia  
  Oficjalne Forum Stowarzyszenia Polskich Kibiców Milanu     FAQ     Szukaj     Użytkownicy     Grupy     Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyjazd na mecz Milan-Real
Autor Wiadomość
dezali 

Nr legitymacji: MCP 002
Wysłany: 31-10-2010, 19:42   

praktyka wyglada tak, iz jesli poruszasz sie wewnatrz strefy Schengen dowod osobisty w zupelnosci ci wystarczy

Pawko IRL 

Nr legitymacji: MCP 951
Wysłany: 31-10-2010, 20:14   

no niby tak ale mnie nas ostatnio poprosili na San Siro o paszporty przed meczem-dowodów nawet nie chcieli widzieć więc róznie z tym bywa...

SonaR 

Nr legitymacji: MCP 223
Wysłany: 31-10-2010, 20:52   

nikt pod San Siro nie prawa zadac od Ciebie paszportu zamiast dowodu. Dowod wystarczy w 100%.

bestsp 

Nr legitymacji: MCP 966
Wysłany: 31-10-2010, 23:07   

Na którą przewidziany jest powrót do wrocławia w czwartek? Wyruszamy z Mediolanu odrazu po zakończeniu meczu? (koło 23?)

Krzysiu. 

Nr legitymacji: MCP 501
Wysłany: 01-11-2010, 08:40   

bestsp napisał/a:
Na którą przewidziany jest powrót do wrocławia w czwartek? Wyruszamy z Mediolanu odrazu po zakończeniu meczu? (koło 23?)

zalezy ktory z nas siadzie za kolkiem ;-) do 'zaraz po meczu' trzeba doliczyc poltorej godziny stania w korku pod san siro, a potem 17-18 godzin.

Pawko IRL 

Wysłany: 01-11-2010, 12:21   

SonaR napisał/a:
nikt pod San Siro nie prawa zadac od Ciebie paszportu zamiast dowodu. Dowod wystarczy w 100%.

powiedziałem jak było w moim przypadku- dowodu nie chcieli tylko paszport

Gaździk 

Nr legitymacji: MCP 859
Wysłany: 01-11-2010, 13:56   

To pytanie juz padlo, ale nie chce mi sie wertowac poprzednich stron:

Jedzie ktos z Poznania? Ktos tez pisal, ze ma przesiadke w Poznaniu, to jak moze to niech napisze mi prv albo tutaj, to bysmy sie moze w jeszcze wieksza grupe ogarneli.

sawczen 

Nr legitymacji: MCP 215
Wysłany: 01-11-2010, 15:27   

ja pisałem, że mamy przesiadkę w Poznaniu, wysiadamy z pociągu o 14:25, a o 14:35 jest pociąg z Poznania do Wrocławia więc chętnie się zgramy w większą grupę! Jak chcecie, to czekajcie na holu głównym dworca w Poznaniu, a jak nie to możecie poczekać w pociągu, grzać miejsca i po prostu nas wypatrywać i zawołać do siebie - będzie nas pięciu z Pomorza.

pozdro i do zobaczenia za 23h.

bestsp 

Nr legitymacji: MCP 966
Wysłany: 01-11-2010, 19:56   

Czy zna ktos dokłade miejsce gdzie wysadzi nas autobus w Mediolanie? :P Bo znajomy chciałby mnie chociaz na chwile zobaczyć skoro już przyjadę :)

Slidewater 
Administrator

Nr legitymacji: MCP 844
Wysłany: 01-11-2010, 20:03   

Zapytasz kierowcy przed wyjazdem i napiszesz mu esa:)

Gaździk 

Nr legitymacji: MCP 859
Wysłany: 01-11-2010, 20:18   

sawczen: dobra, jak pociag jest z Poznania to ja sie pojawie szybciej, zajme jakas miejscowke i bede was wypatrywal. Do jutra.

saylent 

Nr legitymacji: MCP 866
Wysłany: 02-11-2010, 00:05   

Jaram się :)

Kiepura 

Nr legitymacji: MCP 019
Wysłany: 02-11-2010, 07:52   

Pawko IRL napisał/a:
Slidewater napisał/a:
teraz z tego co wiem powstal MilanMegaStore takze bedzie na co wydawac. Pytanie czy wlasnie w sklepach milanu jest taki asortyment jak na ich stronie oficjalnej? Ceny sa takie jak na stronie podobne?

ceny i asortyment są identyczne tak jak na www, w Milan Poincie jak i na stadionie w klubowym sklepie

nieprawda. zapomnijcie o tym, ze kupicie jakies kontretne rzeczy w MP... asortyment ze strony pokrywa sie moze w 20%, do tego dochodza nieciekawe rozmiary (nie mam na mysli siebie).
alternatywa pozostaje sklep za katedra!! i taniej* i wiecej...

"na miescie", to dobra pizze na bialym obrusie mozna zjesc juz od 4E (via torino)

* mowcie glosno, ze z mcp jestescie, przy odrobinie szczescia 15% znizki dostac mozna :)

Pawko IRL 

Wysłany: 02-11-2010, 08:27   

to co jest innego na www niż w sklepie bo może coś przeoczyłem ? to samo z cenami?

sawczen 

Wysłany: 02-11-2010, 08:40   

Kiepura napisał/a:
* mowcie glosno, ze z mcp jestescie, przy odrobinie szczescia 15% znizki dostac mozna :)

przecież tam pracuje ta Polka ;) i jak z nią ostatnio gadałem, to mówiła, że nie stosują żadnych zniżek.. a tymbardziej dla MCP - bo jest interistką przecież :P

co do początku posta Kiepury to zgadzam się, oczywiście nikomu nie odradzam wizyty w MP, bo pewnie i tak wszyscy tam wylądujemy, ale mało kto coś kupi ;) ja napewno zrobię małe zakupy w sklepie za katedrą ;)

w MP do tej pory przy dwóch wyjazdach kupiłem kalendarz i skarpetki :o reszta w sklepie za katedrą ;)

pozdro!

PS. Pomorska ekipa za godzinę rozpoczyna wyjazd :P

Kiepura 

Nr legitymacji: MCP 019
Wysłany: 02-11-2010, 09:13   

sawczen napisał/a:
i jak z nią ostatnio gadałem, to mówiła, że nie stosują żadnych zniżek.. a tymbardziej dla MCP - bo jest interistką przecież :P
rozumiem, ze to zart ;p
ja zawsze tam kupuje gadzety i tylko raz nie mialem znizki... bo jej tego dnia nie bylo.

pawko: ceny moze i podobne, ale wybor marny... wiecej jest malo praktycznych rzeczy, typu breloczki, "dlugopisy", pseudozapalniczki i inny badziew.
torby, plecaki po 2 rodzaje i najczesciej z ekspozycji.

wg mojej opinii, to do mp walą rzeczy ktore im w necie nie schodza :/

Slidewater 
Administrator

Nr legitymacji: MCP 844
Wysłany: 02-11-2010, 09:20   

A niedawno otwarty Milan Megastore? Byliscie moze tam?

Pawko IRL 

Wysłany: 02-11-2010, 09:48   

w każdym z w/w punktów standardowe rzeczy typu-koszulki kurtki dresy bluzy czapki szaliki itp kupisz w tej samej cenie co w necie jak i w sklepach.nawet inne sklepy sportowe w mieście <np.Adidas> oferują podstawową game produktów i ceny są identyczne.Milan Megastore niczym wielkim się nie rózni od innych punktów Milanu-może na piętrze jest więcej "bajerów i pierdółek" niż w pozostałych ;)
najważniejsze-jeśli masz kasę i chcesz się obkupić-to bez obaw,na pewano znajdziesz coś dla siebie nie ważne w którym z miejsc będziesz, a tak jak Sawczen powiedział-pewnie będziecie w każdym z nich ;)
pozdr i udanego wyjazdu ;)

Bart 

Wysłany: 02-11-2010, 10:32   

Jak ktoś z trasy rzeszów wrocław czyta ten wpis to informuje, że jest pociąg załadowany ładnie ale my tutaj we trójkę z mpc siedzimy w barze ;) nawet wygodnie tylko zamawiać coś trzeba :)

Marco82 

Wysłany: 02-11-2010, 10:49   

ja wsiadam do tego pociagu w Zabrzu o 13:50-takze panowie prosze tam wygladac na mojej stacji-zebym Was zauwazyl i dosiadam sie do Was :)

sawczen 

Wysłany: 02-11-2010, 10:54   

Kiepura Ty bajerancie, pewnie zagrales slownie i mimika twarzy, to dala Ci znizke;) w takim razie sprobuje jutro cos podzialac i zalatwic, skoro mowisz, ze sie da. Ja naprawde nigdy znizki nie dostalem.
My juz w drodze;) bafflo wymyslil statki :D alez rozrywka na wyjezdzie

Maciek 

Nr legitymacji: MCP 401
Wysłany: 02-11-2010, 23:52   

sawczen napisał/a:
bafflo wymyslil statki :D alez rozrywka na wyjezdzie

pograjcie w tą grę z odgadywaniem jaką postacią jesteś, w którą grali w bękartach wojny. po kielichu w podrozy wciąga całkiem nieźle :)

Marcu 

Nr legitymacji: MCP 014
Wysłany: 04-11-2010, 12:55   

Jak już wrócicie wszyscy do domów i dojdziecie do siebie to proszę wrzucić kilka fotek lub jakiś filmik z oprawy.

gieri 

Nr legitymacji: MCP 860
Wysłany: 04-11-2010, 17:14   

witam,

kiedy bedziecie odsylac zaliczki tym, ktorzy sie nie dostali na wyjazd?

pozdrawiam

sawczen 

Wysłany: 04-11-2010, 19:42   

spoko Marcu, mam fotki i dosc fajny filmik z oprawy ;) i jeszcze jeden fajny, ukazujacy okrzyk o Jose :D
Pomorska ekipa pozdrawia z lokalu Papparazzi we Wroclawiu :) ostatni w domach, pierwsi na forum :D
Pozdro!

Odpowiedz do tematu