| |
Forum Milan Club Polonia Oficjalne Forum Stowarzyszenia Polskich Kibiców Milanu |
 |
Wyjazdy - Wyjazd na Viktoria-Milan
SonaR - 09-11-2011, 22:02 Temat postu: Wyjazd na Viktoria-Milan http://www.milanclubpolon...?id=00&news=250
Krakers - 10-11-2011, 03:04
Mam pytanie odnośnie powrotu: rozumiem, że 6.00 to jest czas, w którym znajdziemy się we Wrocławiu? Powrót od razu po meczu?
To dla mnie kluczowe pytanie, ponieważ bardzo chciałbym pojechać na to spotkanie, ale muszę być w Poznaniu najpóźniej na 13...
Rozumiem, że na mecze LM Cuore Rossonero nie jest wymagane?
SonaR - 10-11-2011, 08:55
| Krakers napisał/a: | | Mam pytanie odnośnie powrotu: rozumiem, że 6.00 to jest czas, w którym znajdziemy się we Wrocławiu? Powrót od razu po meczu? |
tak
| Krakers napisał/a: | | Rozumiem, że na mecze LM Cuore Rossonero nie jest wymagane? |
nie
Krakers - 10-11-2011, 09:33
Dzięki :)
Tabarez - 10-11-2011, 09:35
Jestem ciekaw czy bilety na Victoria - Bate też kosztowały około 250 zł. Chyba Pepików pogrzało.
LinkeS_ACM - 10-11-2011, 09:42
no niestety, ale Czesi wykorzystują każdą okazję żeby się obłowić. Podobnie jak np. w Poznaniu. Także myślę, że to i tak nie jest zła cena.
Pepe - 10-11-2011, 13:42
To nie jest zła cena?
Chyba sobie jaja robisz.
3 takie bilety i masz całosezonowy karnet na mecze Milanu u siebie na Curva Sud.
LinkeS_ACM - 10-11-2011, 15:29
ale co my porównujemy.. Czesi dostali po prostu niepowtarzalną okazję żeby zarobić i to robią..
myślisz, że w Polsce bilety byłyby tańsze?
już to widzę.
Kucy92 - 10-11-2011, 21:31
Formularz wyslany mam nadzieje,ze teraz dopisze mi szczescie.
A wiecie moze ile prawdopodobnie dostaniemy biletow??:)
PrzM - 10-11-2011, 22:19
Może to trochę głupie pytanie, ale jeszcze nie jechałem na żaden wyjazd i zastanawiam się, czy jako pierwszy wyjazd (gdzie mam większe szanse na wylosowanie) wybrać wyjazd do Pragi, czy któryś kolejny do Mediolanu. Jak myślicie?
LinkeS_ACM - 10-11-2011, 22:39
zależy jak do tego podchodzisz. jak po prostu chcesz być pewny wyjazdu to myślę, że Praga to dobry wybór. ale jeśli chcesz jechać na bardziej atrakcyjny mecz to warto zachować handicap w losowaniu jak osoba jadąca po raz pierwszy.
Kucy92 - 11-11-2011, 16:49
PrzM
I to jest wlasnie najgorsze. Bo pojedziesz na 1 mecz to raczej na nastepne nie ma szans.Bedzie mecz z Interem czy inne ciekwe mecze to nie sadze bysmy mieli szanse jak wykorzystamy szanse.Ludzi bedzie duzo a za 1pkt ktory uzyskamy za wyjazd szanse na wyjechanie na fajny mecz sa bliskie 0%.Dlatego ja jade teraz do Pragi gdyz mam wieksze szanse a nie wiadomo jak potem bedzie a chce juz miec moj 1 mecz za soba.Potem jakies zloty i moze za te Pkt gdzies bede mial szanse na wyjazd.
Slidewater - 11-11-2011, 17:00
Kasa wpłacona:) A co do dyskusji to poczytajcie sobie troche na temat regulaminu kwalifikacji na wyjazdy i dopiero rozmawiajcie... Zapisales sie na jeden wyjazd, ale Cie nie wylosowali, to automatycznie masz większe szanse w kolejnych organizowanych wypadach dopoki Cie nie wylosuja. W moim przekonaniu to niektorzy zaczynaja zbytnio dramatyzowac. Sposob kwalifikacji spokojnie umozliwia wyjazd na przynajmniej jeden mecz w sezonie, a jesli ktos chce miec zapewniony udział w tym wydarzeniu, to jest możliwość nabycia karnetów bądź mini-karnetow na LM (wlasciwie to byla). Poza tym mozna tez zorganizowac sobie wyjazd na wlasna reke z innymi czlonkami MCP i wystapic z prosba o bilety. Tyle w temacie z mojej strony
PrzM - 11-11-2011, 17:50
Rozumiem, czytałem cały regulamin kwalifikacji, nie chodzi tu o jakieś kombinowanie, ale o to, że na ten pierwszy wyjazd mam dużo większe szanse i głównie zastanawiam się nie pomiędzy wyjazdami na konkretne kluby, ale wyjazdem na San Siro albo wyjazdem np. do Pragi. Jak jest z atmosferą na stadionie, gdy Milan gra na wyjeździe?
Pawko IRL - 11-11-2011, 19:38
| PrzM napisał/a: | | Jak jest z atmosferą na stadionie, gdy Milan gra na wyjeździe? |
każdy mecz ma swoją otoczkę i klimat jednak osobiście uważam że mecz wyjazdowy wyzwala szczególną atmosfere ;)
Yahu83 - 11-11-2011, 21:41
Kucy92 to Ty nie jedziesz na Srarcę? Miałeś 2 kratki piwa postawić. Teraz, to mi się już nie opyla jechać. ;P Muszę sam w siebie zainwestować jakiegoś dwunastopaka.
A jeszcze parę dni temu wmawiano mi, iż ubzdurałem sobie, że ludzie kombinują z wykorzystaniem "przywileju", przez co wg mnie spada zainteresowanie meczami poprzedzającymi jakiś hit. No ale nie poruszajmy już tego... Jeszcze znów na mnie usiądą, że się użalam nad sobą. ;P
Slidewater - 11-11-2011, 21:47
Jak to mawiają dziewiczy wyjazd powinien być na San Siro, ale z tego co słyszałem atmosfera na meczach wyjazdowych też jest przednia ;) Wybór należy do Ciebie.
Yahu83 - 11-11-2011, 21:59
Kucy92 Za wyjazd nie dostaje się żadnego punktu. Ale dostajeniesz w następnym losowaniu 1 pkt, za to że nie miałeś szczęścia w losowaniu na Srarcę. Więc szanse masz już całkiem spore.
Pepe - 11-11-2011, 22:15
PrzM - to zależy, co rozumiesz przez atmosferę na wyjeździe. Polecam mecz wyjazdowy na Interze :). Nie byłem jeszcze póki co świadkiem naocznym, ale wrażenia bankowo niezapomniane.
A tak na serio - już 8 stycznia mecz Atalanta-Milan. Jeśli chcesz zaliczyć wyjazd z prawdziwego zdarzenia, to tylko tam. Poczujesz atmosferę prawdziwego kibicowania :). Zgoda Milanu-Brescia, to największa odwieczna kosa Atalanty, więc emocji nigdy nie brakuje na tych małych derbach Lombardii.
Jeśli chcesz przeżyć na wyjeździe fajną atmosferę typu doping, duża liczba "swoich" kibiców - wybieraj się na Lazio-Milan bodajże w lutym. To będzie hicior na szczycie Serie A i na pewno Milanistów pojedzie tam dobre kilka tysiaków.
Jeśli chcesz przeżyć na wyjeździe fajną atmosferę z MCP - jedź do Pragi. Nigdy nie byłem, ale z opowiadań wynika, że przeżycia są niezapomniane - bardziej z przebytej podróży, aniżeli samego meczu ;).
Osobiście jednak polecam Ci wypad do Mediolanu na jakikolwiek mecz Milanu, nie musi być Barca, nie musi być Inter. Śmigaj na mecz z Novarą czy innym Palermo. Jedź na dzień przed meczem, żeby zaliczyć wizytę w muzeum Milanu i zwiedzić stadion - gwarantuję, że nie zapomnisz tego do grobowej deski. I kupuj bilet koniecznie na bramkę wejściową numer 14. Będziesz w sercu Milanu wtedy. Powodzenia!
PrzM - 11-11-2011, 22:22
Dzięki Pepe za rady, do Mediolanu kiedyś pewnie się wybiorę na 2-3 dni, żeby być i na meczu, i w muzeum, ale nie wiem, kiedy to będzie, problemem jest dojazd w tą i z powrotem (trudno o jednocześnie tanie bilety lotnicze i termin zgrywający się z meczem Milanu i bez zbyt wielu noclegów w Mediolanie). W moim pytaniu nie chodziło o takie wyjazdy "na własną rękę", ale właśnie o te z MCP i chodzi mi o to, gdzie jest ogólnie "fajniej" - na wyjazdach do takiej Pragi czy na San Siro.
Marcu - 11-11-2011, 23:22
| Kucy92 napisał/a: | PrzM
I to jest wlasnie najgorsze. Bo pojedziesz na 1 mecz to raczej na nastepne nie ma szans.Bedzie mecz z Interem czy inne ciekwe mecze to nie sadze bysmy mieli szanse jak wykorzystamy szanse.Ludzi bedzie duzo a za 1pkt ktory uzyskamy za wyjazd szanse na wyjechanie na fajny mecz sa bliskie 0%.Dlatego ja jade teraz do Pragi gdyz mam wieksze szanse a nie wiadomo jak potem bedzie a chce juz miec moj 1 mecz za soba.Potem jakies zloty i moze za te Pkt gdzies bede mial szanse na wyjazd. |
Są szanse. Na moim przykładzie, na każdy mecz na jaki chciałem jechać, a było losowanie, zawsze byłem wśród szczęśliwców. No ale udział w zlotach robi różnicę :)
Kucy92 - 11-11-2011, 23:39
Yahu83
No niestety,ale nie dostalem :) Lipa nie bedzie 2 krat piwa:D
Wlasnie z jednej strony zostwail bym sobie ten cenny pkt,ale z drugiej strony pojechal bym jak najszybciej jakis mecz Milanu. W niedziele wyjezdzam do Gdyni i robie kursy do ksiazeczki zeglarskiej wiec jak wiaodmo bede plywal :) wiec nie wiaodmo kiedy bedzie najstepna okazja:)Dlatego wybiore teraz Prage;)
Kucy92 - 11-11-2011, 23:41
Marcu
To gratuluje mam nadzieje,ze i mi takie szczescie dopisze;)
SeboLZ - 12-11-2011, 14:21
Ja również niebawem wpłacam kasę na mecz :) szkoda, że Czesi tak szaleją jeśli chodzi o ceny biletów... Wychodzi prawie tyle co za wyjazd do Mediolanu. No, ale mecz wyjazdowy chcę w końcu zaliczyć :)
Mani - 12-11-2011, 17:50 Temat postu: podróż autem Heja, planujemy razem z Katjuszem wyjazd, ale będziemy prawdopodobnie jechać z Trójmiasta samochodem przez Niemcy do samej Pragi. Tam spotkalibyśmy się z resztą Milanistów. Planujemy również nocleg z 6/7. Jeśli ktoś by chciał się dołączyć, to mam 2 wolne miejsca. Co do godziny wyjazdu z Trójmiasta to będzie ok 6.00 rano 6 grudnia. Kontakt na priv.
PS Jak ktoś z centrum Polski dobrze ze mną pogada (hehe, piwa nie przyjmuje - mam nadmiar - wtajemniczeni wiedzą co mam na myśli !!!), to mogę jechać przez nasz piękny kraj.
sawczen - 13-11-2011, 10:04
Mani, z nieba mi spadłeś z tym pomysłem... nadzieja jest :)
masz już PW w skrzynce :)
kapiMCP - 15-11-2011, 19:29
| Slidewater napisał/a: | | Jak to mawiają dziewiczy wyjazd powinien być na San Siro, ale z tego co słyszałem atmosfera na meczach wyjazdowych też jest przednia ;) Wybór należy do Ciebie. |
Uważam dokładnie odwrotnie. San Siro jest wisienką na torcie, a sam tort można zjeść gdziekolwiek - chociażby i w Pradze. Osobiście zacząłem 10 lat temu w Brescii i polecam dozowanie sobie emocji. Trochę mi "żal" osób, które na pierwszy wyjazd pojechały na derby, te przegrane 3:4. Kolejny, po takim, "zwykły" mecz był/jest/będzie dla nich piknikiem ;)
maycka - 16-11-2011, 12:17
Sonar, a wiadomo już ile osób wpłaciło na Viktorię?
Slidewater - 16-11-2011, 17:46
| kapi napisał/a: |
Uważam dokładnie odwrotnie. San Siro jest wisienką na torcie, a sam tort można zjeść gdziekolwiek - chociażby i w Pradze. Osobiście zacząłem 10 lat temu w Brescii i polecam dozowanie sobie emocji. Trochę mi "żal" osób, które na pierwszy wyjazd pojechały na derby, te przegrane 3:4. Kolejny, po takim, "zwykły" mecz był/jest/będzie dla nich piknikiem ;) |
Przytoczyłem tylko opinię, z którą się kilkukrotnie spotkałem. Takie dozowanie może być fajnym sposobem czemu nie, aczkolwiek dla mnie ważne jest, że gra Milan ;) Ranga meczu nie jest wyznacznikiem tego jak dobry będzie to wyjazd. A kto z nas nie marzył o tym, żeby obejrzeć spotkanie Milanu na San Siro - naszej świątyni? Z drugiej strony wyjazdowe spotkania też są dobre, ponieważ zasiadamy razem w sektorze gości i możemy być w sercu prowadzonego dopingu. Tak jak zaznaczyłem na końcu: wybór należy do nas samych ;)
Maycka też jestem tego ciekaw. Wybierasz sie?
maycka - 16-11-2011, 18:45
| Slidewater napisał/a: |
Maycka też jestem tego ciekaw. Wybierasz sie? |
Rozważam taką opcję :)
sawczen - 17-11-2011, 12:51
klamka zapadła, kasa poszła :) nie widzimy się we Wrocku, widzimy się w Pradze :)
Piotrek - 17-11-2011, 13:27
Kasa poszła.Jak zabawa to zabawa
Mani - 17-11-2011, 18:57
Kasa wpłacona. Jeżeli wszystko wypali - to do zobaczenia w Pradze. Wybieram się razem z Sawczenem, Katjuszem i Sebastianem samochodem.
sawczen - 22-11-2011, 14:34
Krótkie pytanie - sprawa do osób, które wpłaciły pieniądze na wyjazd.
Jedzie ktoś z Pomorza lub z Wielkopolski ewentualnie i interesowałby go wyjazd autem prosto do Pragi?
Wspólnie z Manim, Katjuszem i Sebastianem planowaliśmy jechać autem z Gdańska przez Niemcy prosto do Pragi, tam już mamy zarezerwowany nocleg w hostelu.
Niestety Katjusz musiał zrezygnować z wyjazdu z racji obowiązków służbowych, więc mamy jedno miejsce w aucie wolne. Jeśli jest ktoś chętny przejąć to miejsce w aucie, to proszę o kontakt :) Wyjazd z Gdańska nastąpi w okolicach 4 nad ranem.
pozdro
Mani - 22-11-2011, 20:04
| sawczen napisał/a: | | Wspólnie z Manim, Katjuszem i Sebastianem planowaliśmy jechać autem z Gdańska przez Niemcy prosto do Pragi, tam już mamy zarezerwowany nocleg w hostelu. |
Jeżeli będzie potrzeba to pojedziemy przez Polskę i zgarniemy po drodze.
Oczywiście do ceny wyjazdu MCP, należy doliczyć koszt paliwa (dla osoby z centrum Polski, wcale to nie będzie dużo), nocleg w hostelu - 30-40zł, coś do jedzenia. Browarek zapewniam. Proszę o pilne info do mnie, albo Sawczena.
Leszcz84 - 23-11-2011, 20:49
Jakoś mało wpłat na wyjazd do Czech...
Kurcze z Wrocka to rzut beretem
Martuchna - 24-11-2011, 13:16
Bo wszyscy jechali na Barcelonę :-)
blazej - 24-11-2011, 22:01
| Leszcz84 napisał/a: | Jakoś mało wpłat na wyjazd do Czech...
Kurcze z Wrocka to rzut beretem |
Nie mówiac o tym że cena biletu jest kosmiczna i cała zabawa znacznie drożej wychodzi.
sawczen - 25-11-2011, 00:25
| Martuchna napisał/a: | | Bo wszyscy jechali na Barcelonę :-) |
poważnie było tam 605 osób z MCP?
Avia_Świdnik - 25-11-2011, 10:51
ja chętny na wyjazd , ktos jedzie autem skądkolwiek i ma miejsce ? Kraków ? Wrocław ? Warszawa ?
SzmalecMCP - 25-11-2011, 11:34
Sawczen, ale mnie rozbawiłeś;))
Mani - 26-11-2011, 16:30
To jak, nie ma nikogo chętnego na dołączenie się do nas i wypad na 2 dni??? Mam 1 wolne miejsce w aucie.
Avia_Świdnik - 29-11-2011, 17:17
no i jade !!! po ponad 3 letniej przerwie =))))
Piotrek - 01-12-2011, 09:03
Czy ktoś jedzie z Warszawy lub przez nią przejeżdza.Ja pewnie będe jechał pociągiem o 22.24 bezpośrednio.Kto chętny na wspólną podróż?
royako - 01-12-2011, 10:21
A czy Poznań jakoś razem jedzie do Wrocławia pociągiem? :)
Leszcz84 - 01-12-2011, 22:35
Piotrek, Picia!!! Ja jadę tym samym składem jak zwykle z Tobą i Pinki oczywiście też :)))
SonaR - 01-12-2011, 22:53
http://www.milanclubpolon...?id=00&news=253
Piotrek - 07-12-2011, 12:17
Po 12-tu godzinach podróży już w domu.Wyjazd jak zwykle bardzo udany mimo że wynik nie zachwyca.Dzięki wszystkim za wspólne spędzenie tych chwil w Pradze. Po segregacji zdjęć podam link do ściągania.Pozdrawiam
Leszcz84 - 07-12-2011, 15:08
Ja miałem na koniec trochę pecha... lokomotywa nawaliła, ale już w domu. Dzięki za kolejny wyjazd w bardzo miłej atmosferze. Wynik faktycznie mógł być lepszy, ale nie zapominajmy, że mógł być też gorszy...
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników
royako - 07-12-2011, 17:39
Most Karola zdobyty, ważny wyjazdowy punkt na "gorącym" terenie też zdobyty ;) Pozdrawiam współtowarzyszy i dziękuję za miłą atmosferę :)
Błażej - 07-12-2011, 17:52
Tak z ciekawości ile kosztowały bilety???
royako - 07-12-2011, 17:54
1200 Kć - 235zł
SzmalecMCP - 07-12-2011, 18:23
Dzięki wszystkim za wyjazd, było świetnie (tylko ten kac po Barbórce, mnie męczył;P) lenox pamiętaj, gumy mają to do siebie, że czasem pękają;P raz jeszcze dzięki za transport.
Pozdro☺
Slidewater - 07-12-2011, 18:23
Dzieki wszystkim za kolejny niezapomniany wyjazd;)
Czy wygrywasz czy nie.... :D
Do zobaczenia na zimowym zlocie !
Bubu - 07-12-2011, 18:56
\o/
Dzieki wszystkim za super wyjazd. Na moscie Karola prezentowaliśmy się prawie jak Lech :)
Nie wiem jak to "wyglądało" w TV ale liczba Milanu i doping byl OK, flagi niestety nie udało się zawiesić tak korzystnie jak w Minsku.
Do zobaczenia w styczniu na zimowym zlocie.
p.s piwo na stadionie \o/
p.s2 Avia czemu mnie tak brzuch boli?
Lenox - 07-12-2011, 19:30
dokładnie Szmalec ,szczególnie o 4 rano :), a ja dziękuje za pomoc :P
Mimo wszystko wyjazd udany i czekamy na zimowy :)
sawczen - 07-12-2011, 23:34
Bubu, a kupiłeś to piwo na stadionie?:D czy tylko podpijałeś? przyznaj się oszuście! :D
szkoda, że tak krótko było mi dane się z Wami 'integrować', ale i tak było wporzo!
Melduję, że Pomorze praktyczznie już na swoim terenie, ja zaraz będę w domu :)
Znam kogoś, kto nie widział ani bramki Pato, ani Robinho.. no ale przecież na mecz nie jedzie się oglądać bramek!
Doping faktycznie był spoko, ciekawe jak to wyglądało w TV :)
a co do flag? cielska dały osoby, które szły na stadion jako pierwsze i nie powiedziały nic, bo mogłyby wziąć flagi - wtedy mogłyby zawisnąć w ciekawszym miejscu...
pozdro i do zobaczenia ;)
Bubu - 08-12-2011, 00:11
| sawczen napisał/a: | Bubu, a kupiłeś to piwo na stadionie?:D czy tylko podpijałeś? przyznaj się oszuście! :D
|
Oczywiscie ze kupilem, w przerwie :) strasznie ciezko chodzilo sie po tych nierownych schodach :)
rangiz - 08-12-2011, 00:55
| Bubu napisał/a: | \o/
Dzieki wszystkim za super wyjazd. Na moscie Karola prezentowaliśmy się prawie jak Lech :)
Nie wiem jak to "wyglądało" w TV ale liczba Milanu i doping byl OK |
Doping jak najbardziej słyszalny wielokrotnie, miałem szczęście i trafiłem na dobry kanał, co graniczyło wczoraj z cudem przy tym, jak większość stacji skupiła się na ważniejszych spotkaniach, więc miałem okazję nie tylko dobrze obejrzeć ale i posłuchać.
Nie wiem jak na N, ale w TV od naszych sąsiadów wszystko dobrze nagłośnione i wyraźne.
Avia_Świdnik - 08-12-2011, 12:59
| Cytat: | | p.s2 Avia czemu mnie tak brzuch boli? |
hahaha , a mój kurwa posiniaczony , kichy napierdalają , mądrzy ludzie z nas
SzmalecMCP - 08-12-2011, 13:19
| Lenox napisał/a: | | a ja dziękuje za pomoc :P | heh no wiesz jeden robi jak sie patrzy, reszta patrzy jak sie robi ☺ "prawie, jak..." http://img483.imageshack....000284461xm.jpg
olDon - 08-12-2011, 13:21
dziś wieczorem (23:00) na n ma być powtórka meczu; nagrywam i obejrzę pod kątem naszej widzialności i słyszalności.
w meczu trzeba znaleźć pozytywy - daliśmy masę radości miejscowym kibicom:)
Slidewater - 08-12-2011, 15:01
Jakby co podziel się nagraniem ;)
Avia_Świdnik - 08-12-2011, 20:33
Bubu przy okazji nastepnego spotkania sprobojemy tego =)))
http://www.po-land.pl/?p=38079
ogólnie to dzieki wszystkim za wyjazd , wrzucajmy zdjęcia i filmiki , ja jakos to ogarnę może jutro lub pojutrze
rute - 14-12-2011, 11:29
josbar.cz -> virtualni prohildka -> zdjęcia nr 36 i 37 :D
Kiepura - 15-12-2011, 08:50
a wlasnie... w sumie zapomnialem zapytac: spotkaliscie "naszych" czechow przy okazji pobytu w pradze??
Slidewater - 15-12-2011, 15:42
Nie, niestety nie
rute - 17-12-2011, 10:59
spotkaliśmy za to kolegów Marco z Berlina, który był na zlocie i prosił o przekazanie pozdrowień dla wszystkich :]
Avia_Świdnik - 17-12-2011, 18:36
Ja mam sporo zdjęć i filmikow , ale obecnie leże w szpitalu więc wrzuce dopiero jak stad wyskocze
Lenox - 17-12-2011, 23:12
To wszystko wina Bubu ! wracaj do zdrowia chłopie :)
Ja też mam parę zdjęć i filmow postaram się wrzucić niebawem :)
SzmalecMCP - 18-12-2011, 13:54
Bubu należy się "Entschuldigung" ;D
ps. Avia kuruj się!
Avia_Świdnik - 18-12-2011, 18:08
Bubu z tym nie ma nic wspólnego , zapalenia oskrzeli nie dostaje się od ciosów w brzuch ;pppp
Dzięki za słowa otuchy , już jest dużo lepiej !!!!
Pozdrawiam !
maycka - 18-12-2011, 21:45
No to kuruj sie Chłopaku!
|
|