| |
Forum Milan Club Polonia Oficjalne Forum Stowarzyszenia Polskich Kibiców Milanu |
 |
Wyjazdy - Wyjazd na Bate Borysów - AC MILAN
SonaR - 07-09-2011, 15:42 Temat postu: Wyjazd na Bate Borysów - AC MILAN http://www.milanclubpolon...?id=00&news=240
kami - 07-09-2011, 17:07
Elegancko:-)
łachu - 07-09-2011, 17:58
Czekałem na to ogłoszenie:) Jedziemy!
Milan - 07-09-2011, 19:44
W takim razie trzeba zasuwać jutro do UW złożyć wniosek o paszport. Mam nadzieję że się wyrobię :)
Pepe - 07-09-2011, 20:11
Proponuję na tym wyjeździe w czasie drogi być baaardzo przezornym z kwestią flagi, szali itp. Na tym meczu na pewno będzie obecna nowa zgoda Bate Borysow - gliwicki Piast. Droga jaką będą mieli do przebycia będzie taka sama jak nasza..
Kiepura - 07-09-2011, 20:22
no ale co ma piast do milanu??
wiem, wiem... Polska :/
bajer - 07-09-2011, 20:29
Podobno kto pyta nie błądzi więc z racji, że w życiu jeszcze nie wypełniałem wniosku o wizę mam parę pytań.
1. Co wpisać w rubryce "miejsce pracy" jeśli się jeszcze nie pracuje tylko studiuje? Zostawić po prostu puste czy np. uczelnię i w stanowisku "student"?
2. "Nazwa instytucji zapraszającej lub imię i nazwisko osoby", trzeba to wypełniać czy nikt nas nie zaprasza więc zostawić wolne? A jeśli coś wpisać to kim jest tenże zapraszający?
3. "Adres pobytu na Białorusi" - dostaniemy jakieś dane tego hotelu gdzie będzie nocleg żeby wpisać czy można pominąć?
4. "Cel pobytu" - chodzi o wpisanie że to wyjazd na mecz i to wystarczy?
5. "Środek transportu" i "Trasa podróży" - transport to jeszcze się domyślam, że autokar ale trasę w takiej małej rubryce to nie mam pojęcia jak zmieścić ;) i czy konieczne jest wypełnienie tego też, a jak tak to jak w punkcie 3, dostaniemy jakieś dane co tam konkretnie wpisać? ;)
6. Ubezpieczenie zdrowotne: firma, numer, ważność są tu potrzebne, będą podane do wiadomości, żeby można to uzupełnić?
Wolę rozwiać swoje wątpliwości już na starcie, żeby, wg zalecenia, "dokładnie wypełnić wniosek wizowy", móc go wysłać jak najszybciej i nie były konieczne w nim później żadne poprawki :)
Pepe - 07-09-2011, 20:37
Kiepura - czy ty sobie jaja robisz? Bądźmy poważni, proszę cię. Mieszkamy w PL i musimy się dostosować do realiów prawideł kibicowskich tutaj panujących. Jak nas drapną na trasie, nikt z napastników nie będzie słuchał twojego tłumaczenia, że ty nie chcesz się bić.
Oczywiście ja sytuację wyolbrzymiam teraz, ale napisałem to po to, żeby być na tym wypadzie bardziej przezornym niż zazwyczaj. Znacznie bardziej.
Nie jesteśmy anonimowi jako FC. Ludzie w kibicowskiej Polsce mają nas za gamoni, ale przy okazji takiego meczu flagą naszego MCP na pewno nie pogardziliby.
Milan - 07-09-2011, 20:40
| bajer napisał/a: | | 6. Ubezpieczenie zdrowotne: firma, numer, ważność są tu potrzebne, będą podane do wiadomości, żeby można to uzupełnić? |
Jeśli się nie mylę to takowe należy sobie wykupić u podanych firm w Polsce lub innych z Białorusi. Przynajmniej tak to jest napisane na stronie Amasady/Konsulatu:
http://www.poland.belembassy.org/pl/belec/wizy/
Jeśli się mylę to proszę poprawić ;)
Co do reszty to chyba trzeba będzie napisać jakiś manual do wypełniania wniosku ;)
SonaR - 07-09-2011, 20:58
| bajer napisał/a: | Podobno kto pyta nie błądzi więc z racji, że w życiu jeszcze nie wypełniałem wniosku o wizę mam parę pytań.
1. Co wpisać w rubryce "miejsce pracy" jeśli się jeszcze nie pracuje tylko studiuje? Zostawić po prostu puste czy np. uczelnię i w stanowisku "student"?
2. "Nazwa instytucji zapraszającej lub imię i nazwisko osoby", trzeba to wypełniać czy nikt nas nie zaprasza więc zostawić wolne? A jeśli coś wpisać to kim jest tenże zapraszający?
3. "Adres pobytu na Białorusi" - dostaniemy jakieś dane tego hotelu gdzie będzie nocleg żeby wpisać czy można pominąć?
4. "Cel pobytu" - chodzi o wpisanie że to wyjazd na mecz i to wystarczy?
5. "Środek transportu" i "Trasa podróży" - transport to jeszcze się domyślam, że autokar ale trasę w takiej małej rubryce to nie mam pojęcia jak zmieścić ;) i czy konieczne jest wypełnienie tego też, a jak tak to jak w punkcie 3, dostaniemy jakieś dane co tam konkretnie wpisać? ;)
6. Ubezpieczenie zdrowotne: firma, numer, ważność są tu potrzebne, będą podane do wiadomości, żeby można to uzupełnić?
Wolę rozwiać swoje wątpliwości już na starcie, żeby, wg zalecenia, "dokładnie wypełnić wniosek wizowy", móc go wysłać jak najszybciej i nie były konieczne w nim później żadne poprawki :) |
bajer, bardzo dobrze, ze pytasz. jutro najdalej pojutrze postaram sie wrzucic przykladowo wypelniony wniosek zeby bylo wiadomo jak go wypelniac.
co do ubezpieczenia to jak jest podane w newsie: cena je obejmuje. wszystko zalatwi MCP, jedyne co wy musicie zrobic to wyslac paszport, zdjecie i wypelniony, podpisany wniosek wizowy na podany adres.
Pepe - 07-09-2011, 21:22
Ok Sonar, to czekamy na odpowiedzi, bo ja tez się na tych pytaniach zawiesiłem, a chciałem już jutro wysłać wniosek.
Mam też pytanie odnośnie punktu 11 - Miejsce wydania - w moim paszporcie na ten temat nie ma żadnej wzmianki... OCB?
bajer - 07-09-2011, 23:39
Wydaje mi się że chodzi po prostu o miasto, ewentualnie urząd, ale głowy nie dam. Niestety nie ma tego w paszporcie napisanego, trzeba będzie sobie przypomnieć :)
sawczen - 08-09-2011, 00:46
Mam nadzieję, że zdążę z wszystkim po powrocie z Kanady i oczywiście tam jadę :)
Swoją drogą - wszystkim wysyłającym paszport do Opola polecam firmę kurierską i przesyłkę ekspresową. Paszport to nie legitymacja szkolna i lepiej żeby go ktoś niepowołany nie dostał w ręce, także lepiej wysłać go w bezpiecznej przesyłce nawet podwajając sobie koszty, które są i tak niewielkie.
konrad_acm - 08-09-2011, 08:43
Może jako piknik się nie znam itd. ale w związku z tym co pisze Pepe może lepiej przenieść dyskusje do panelu?
Po co każdy bardziej lub mniej przypadkowy gość ma znać miejsce wyjazdu, ilość osób itp.
Azra - 08-09-2011, 09:01
Nie widzę potrzeby przenoszenia dyskusji do panelu. Kto będzie chciał i tak dowie się jaki jest czas i miejsce wyjazdu. Wystarczy tylko trochę rozsądku i mniej emocji.
Pepe - 08-09-2011, 09:38
Pomysł Konrada wcale nie jest głupi, tym bardziej, że nas tam pojedzie niewielu. A ja nie wyobrażam sobie wyjazdu na Milan do kraju graniczącego z Polską i by tam być bez flagi.
SonaR - 08-09-2011, 09:47
Pepe po czym wnosisz ze pojedzie nas niewielu?
Wiecej sie chyba nie powtorzy mozliwosc zobaczenia Milanu po takiej cenie.
Milan - 08-09-2011, 10:24
Wniosek o paszport złożony, ma być na początku października :)
sawczen ma rację jeśli chodzi o wysyłkę. Nie wiem czy bezpieczne jest wysyłanie tak ważnego dokumentu naszą wspaniałą Pocztą Polską, która nawet jeśli dostarczyłaby przesyłkę to nie wiadomo czy na czas.
A z tym ubezpieczeniem już przyjęte do wiadomości ;) Zmyliła mnie ta rubryczka we wniosku wizowym, dlatego powinny się tu pojawić wszelkie wskazówki co do wypełniania go.
Pepe - 08-09-2011, 11:08
Sonar - pogadamy za miesiąc. Ja daję maks 30-40 osób, jak się mylę, lecę Ci flachę. Tylko teraz nie nakręcaj ludzi celowo :). Powinno być przy takim wyjeździe ze 150-200 osób przy ilości członków 605 w tym sezonie.
Po czym wnioskuję, że nie będzie dobrze? Trzeba iść wyrobić paszport - wielu ludzi go nie ma, bo dziś żeby podróżować po EU nie musisz mieć tego badziewia. Oprócz paszportu trzeba iść do fotografa zdjęcia porobić, też pewnie nie każdy ma w szafie zdjęcie z ostatniego choćby roku... To wszystko wymaga zachodu, biegania, załatwiania, płacenia. Na normalne wyjazdy na Milan do Włoch wystarczy tylko wpłacić kasę, a więc w 5 minut siedzenia przed kompem masz sprawę załatwioną. Teraz sprawa nie wygląda tak różowo. Co więcej - potężna większość kibiców Milanu z naszego kraju (i każdego innego FC) lubi ten klub dlatego, bo osiąga sukcesy, gra z najlepszymi na świecie. Dlatego oni lubią jeździć na jakieś Barcelony, Intery i Reale. Na jakiś tam BATE na Białorusi pojedzie niewielu. No i równie ważne - Wszystkich Świętych, dla wielu to też będzie bariera nie do przeskoczenia.
bajer - 08-09-2011, 12:51
| Milan napisał/a: | | sawczen ma rację jeśli chodzi o wysyłkę. Nie wiem czy bezpieczne jest wysyłanie tak ważnego dokumentu naszą wspaniałą Pocztą Polską, która nawet jeśli dostarczyłaby przesyłkę to nie wiadomo czy na czas. |
Ja osobiście wyślę poleconym priorytetem z potwierdzeniem odbioru ;) każdy ważny dokument tak wysyłałem, nigdy nie zginął, więc myślę że to w miarę pewne rozwiązanie.
Azra - 08-09-2011, 13:38
Sonar, z tanich wyjazdów jest jeszcze Praga więc Pepe może mieć rację.
SonaR - 08-09-2011, 14:25
zobaczymy jaka Praga bedzie tania jak za sam bilet na mecz krzykna 220-250 pln :)
kapiMCP - 08-09-2011, 15:18
| sawczen napisał/a: | | Swoją drogą - wszystkim wysyłającym paszport do Opola polecam firmę kurierską i przesyłkę ekspresową. Paszport to nie legitymacja szkolna i lepiej żeby go ktoś niepowołany nie dostał w ręce, także lepiej wysłać go w bezpiecznej przesyłce nawet podwajając sobie koszty, które są i tak niewielkie. |
Nie, nie da się wysłać na skrytkę pocztową przesyłki kurierskiej i proszę tego nie próbować, bo wróci. Poniżej wyciąg z newsa na stronie MCP:
| Cytat: | Wszystkie osoby wybierające się na powyższy mecz powinny dokładnie wypełnić wniosek wizowy znajdujący się tutaj. Następnie trzeba go osobiście podpisać oraz wysłać wraz z PASZPORTEM i zdjęciem 3,5x4,5cm na podany niżej adres:
Milan Club Polonia
skrytka pocztowa 1696
45-222 Opole 9
Prosimy użyć przesyłki poleconej priorytetowej i zaadresować ją tylko na powyższy adres skrytki pocztowej. |
Jeśli ktoś chce użyć przesyłki pocztowej ubezpieczonej czy poleconej wartościowej, to śmiało. Ale żadna kurierska nie wchodzi tutaj w grę.
maxik1982 - 08-09-2011, 15:45
Ja mysle,ze na ten atrakcyjny wyjazd pojedzie kumata wiara.Nie napalam sie az tak na Barcelone,tylko wlasnie na ten wyjazd.Paszport oczywiscie mam bo byl mi potrzebny do innych swiatowych podrozy w miejsca jeszcze bardziej dzikie:)Ze wzgledu na moja prace musze w niej zostawic informacje,gdzie i jak dlugo bede przebywal,aby mnie tam pozniej Minister Obrony Narodowej odebral:)Tylko ciekawe czy Bate nie wyskoczy tez z wygorowanymi cenami biletow skoro to Milan?
sawczen - 08-09-2011, 16:34
| kapi napisał/a: | | Nie, nie da się wysłać na skrytkę pocztową przesyłki kurierskiej i proszę tego nie próbować, bo wróci. |
a poleconą można? przecież polecona też jest do rąk własnych de facto. Pewnie chodzi o to, że skrytka pocztowa jest ściśle powiązana z Pocztą Polską tak? i np. In Postem też nie można wysłać zapewne, czy tak?
Ty w tym temacie wiesz lepiej i dobrze, że sprostowałeś :) dzięki kapi!
maxik, Ty uważaj, bo jak się dowiedzą, że jesteś z MONu, to Cię jeszcze nie wpuszczą do kraju :D
krzysiekACM - 08-09-2011, 16:59
| Kiepura napisał/a: | no ale co ma piast do milanu??
wiem, wiem... Polska :/ |
żebyś tylko się boleśnie nie przekonał co ma :)
maxik1982 - 08-09-2011, 18:11
Mysle, ze jak sie dowiedza ze jedzie z Polski patologia MCP to policyjny smiglowiec bedzie nas eskortowal, az do Minska:)
kapiMCP - 08-09-2011, 21:11
| sawczen napisał/a: | | kapi napisał/a: | | Nie, nie da się wysłać na skrytkę pocztową przesyłki kurierskiej i proszę tego nie próbować, bo wróci. |
a poleconą można? przecież polecona też jest do rąk własnych de facto. Pewnie chodzi o to, że skrytka pocztowa jest ściśle powiązana z Pocztą Polską tak? i np. In Postem też nie można wysłać zapewne, czy tak? |
Zgadza się, skrytka przyjmuje jedynie przesyłki Poczty Polskiej. Wszelakie, poleconye i zwykłych, ale w newsie wyraźnie sugerujemy polecone. Zapewniam ponadto, że są w ofercie PP także ubezpieczone przesyłki, zatem można w razie potrzeby skorzystać.
A liczba zaginionych/opóźnionych przesyłek kurierskich nie różni się wg mnie bardzo od pocztowych. Tyle, że pocztą wysyła się znacznie więcej, stąd i zabawne newsy w Teleexpressie.
snaxkaka22 - 08-09-2011, 22:46
wyluzujcie z tym Piastem!
Azra - 08-09-2011, 23:01
Nie ma wyluzujcie bo pora zdać sobie sprawę, że nie jest to taka jak zawsze wycieczka do Mediolanu. I tyle w tym temacie.
kapiMCP - 09-09-2011, 10:01
Nie do końca się zgadzam. Uważam, że ani nie powinniśmy informacji o tej kibicowskiej zgodzie ignorować - ani też demonizować.
O istnieniu naszego fanklubu wie już wiele osób. Z wizytą na zbiórkach możemy się liczyć przy każdym wyjeździe (np. Wrocław czy Warszawa, a i teraz w Białymstoku czemu nie), również na trasie (np. we Włoszech) można napotkać jakąś ekipę jadącą na mecz, która chętnie zrobi sobie zdjęcie ze zdobytą obcą flagą.
Każda grupa przyodziana w barwy czy inaczej oznakowana "klubowo" zawsze zwraca uwagę innych kibiców.
Nie oznaczy to od razu, że wszyscy - czy teraz konkretnie nowa zgoda Bate - za jedyny cel stawiają sobie skroić polskich Milanistów. Nie można wykluczyć, że do takiej sytuacji może dojść (powtarzam: jak na każdym innym wyjeździe!) ale i nie powinniśmy tworzyć atmosfery jakiegoś rzekomego polowania. Takich informacji zdecydowanie nie ma.
A co ma być to będzie.
dondamajk - 09-09-2011, 11:51
| kapi napisał/a: | | Uważam, że ani nie powinniśmy informacji o tej kibicowskiej zgodzie ignorować - ani też demonizować. |
Zgadzam się z Kapim, ale przezornie wróciłem od niedawna do pompek, a w październiku intensywna siłka... trzeba się szykować do obrony flagi! Duży spokój zapewniają mi nasze fan club'owe PiSiory, które po obronie krzyża powinny mieć już co nieco wprawy i doświadczenia w tego typu akcjach. ;-P
Azra - 09-09-2011, 13:21
| dondamajk napisał/a: | | Duży spokój zapewniają mi nasze fan club'owe PiSiory, które po obronie krzyża powinny mieć już co nieco wprawy i doświadczenia w tego typu akcjach. ;-P |
Dobra, dobra ale ja bym nie chciała żeby to się skończyło jak obrona krzyża :)
PrzM - 12-09-2011, 15:12
Czy na ten mecz wymagane jest Cuore Rossonero?
zychu9 - 12-09-2011, 17:15
z tego co wiem to nie
bajer - 12-09-2011, 20:06
| SonaR napisał/a: |
bajer, bardzo dobrze, ze pytasz. jutro najdalej pojutrze postaram sie wrzucic przykladowo wypelniony wniosek zeby bylo wiadomo jak go wypelniac. |
Można wiedzieć jak się ma sprawa tego przykładowo wypełnionego wniosku? :) bo czeka taki wypełniony w połowie i nie może się doczekać dopełnienia :P
SonaR - 12-09-2011, 22:01
| Pepe napisał/a: | Ok Sonar, to czekamy na odpowiedzi, bo ja tez się na tych pytaniach zawiesiłem, a chciałem już jutro wysłać wniosek.
Mam też pytanie odnośnie punktu 11 - Miejsce wydania - w moim paszporcie na ten temat nie ma żadnej wzmianki... OCB? |
paszport wydaje wojewoda wlasciwy ze wzgledu na miejsce pobytu stalego. miejsce wydania jest wiec zalezne od tego gdzie miesci sie u ciebie urzad wojewodzki.
wzor wypelnionego wniosku pod ponizszymi linkami:
http://www.milanclubpolon...wizowyprzod.jpg
http://www.milanclubpolonia.pl/wniosekwizowyty.jpg
dezali - 12-09-2011, 22:43
sonar, pola 24, 26, 33;) i w mniejszym stopniu 27, 28 to chyba każdy zgodnie ze stanem faktycznym powinien wypełnić
reszta ok
SonaR - 13-09-2011, 07:23
oczywiscie :) to tylko przyklad na andrzeju andrzejewskim
kapiMCP - 13-09-2011, 09:50
I zgodnie z białoruską sugestią wniosek najlepiej wypełnić elektronicznie (i wydrukować).
bajer - 13-09-2011, 11:55
| Cytat: | | 1. Co wpisać w rubryce "miejsce pracy" jeśli się jeszcze nie pracuje tylko studiuje? Zostawić po prostu puste czy np. uczelnię i w stanowisku "student"? |
To odpowiedzi na wszystkie moje pytania rozwiał przykładowy wniosek, pozostało jeszcze to jedno pytanie do tego żebym mógł ostatecznie wniosek wypełnić i wysłać :)
SonaR - 13-09-2011, 12:38
jesli nie pracujesz to zostawiasz puste, pytanie jest o prace a nie o studia.
bajer - 13-09-2011, 15:35
Dzięki, po wypełnieniu już setek różnych ankiet internetowych, gdzie w zawodzie zawsze można zaznaczyć student zgłupiałem i wolałem się spytać czy tu nie jest podobnie ;)
Tabarez - 14-09-2011, 11:13
Piszą o kibicach Piasta, że nie zostali wpuszczeni na mecz w Pradze.
http://www.rmf24.pl/fakty...ow-z,nId,359447
bajer - 14-09-2011, 15:01
Czyli jak tak samo zrobią przy wyjeździe na Milan do Mińska to trzeba strzec się tylko na terytorium Polski konkretnie przed nimi. Bo pijanych Polaków raczej na Białoruś nie wpuszczą :P
kapiMCP - 14-09-2011, 19:15
Czy ja wiem, że pijanych?...
http://www.kibice.net/new...l_w_Pradze.html
bajer - 14-09-2011, 19:56
No chyba że tak, wygląda na to że to znowu może być medialna propaganda przeciw kibicom ;)
gieri - 14-09-2011, 20:26
Nie wiem, nie byłem tam, ale wiem, że wina zawsze leży po środku.
Nie wierzę, że wszyscy przyjechali tam trzeźwiutcy, bo po prostu tak się nie da, ale nie wierzę też, że od razu rzucili się do napjerdalania policji
Bardzo możliwe, że Czesi nie chcieli Polaków na stadionie. Nie lubią nas w końcu. Zobaczymy czy z nami nie zrobią podobnie.
Milan - 14-09-2011, 21:00
Jeśli chcą oni jechać na BATE to lepiej by było jakby nie dopuścili do takiego incydentu. Tam Łukaszenka nie poprosi ich o powrót do domu tylko wywiezie do łagrów :)
olDon - 17-09-2011, 18:21
Koleżanki i Koledzy, ja może jestem gamoniem, ale mam kilka spraw jednak.
Kiedy będzie wiadomo, czy i ile biletów na Bate będziemy mieć? Kiedy będzie wiadomo, ile osób ostatecznie jedzie? W sensie - jeśli wysłałem maila zgłoszeniowego i wyślę paszport z wnioskiem, to jadę?
Czy odjazd o 10 z Białegostoku jest pewny i niezmienny? Bo z mojego Krakowa ciężko się do Białegostoku w ogóle dostać: autobus przyjeżdża bodajże o 11.10, zaś pociąg (przesiadka w Warszawie) o 10.09. No chyba, że jakiś dobry człowiek z Krakowa będzie jechał samochodem i przyjmie pasażera?
Podejrzewam (mam nadzieję się nie mylić) że szukać zwarcia z milicją raczej nie będziemy, co mnie podtrzymuje na duchu - jestem maksymalnym piknikiem bez doświadczenia w kibicowskiej rzeczywistości. Czy jedzie w ogóle jakaś grupa z Mediolanu lub innych krajów, czy też będziemy jedynymi obrońcami honoru?
Przepraszam za pytania głupie, ale jestem tu nowy... :D
bajer - 17-09-2011, 22:39
| olDon napisał/a: | | Czy odjazd o 10 z Białegostoku jest pewny i niezmienny? Bo z mojego Krakowa ciężko się do Białegostoku w ogóle dostać: autobus przyjeżdża bodajże o 11.10, zaś pociąg (przesiadka w Warszawie) o 10.09. | Nie martw się, z Poznania też trzeba się przesiąść w Warszawie na ten sam pociąg ;) więc myślę że akurat w tym wypadku jakieś pół godziny wielkiej różnicy nikomu nie zrobi, zwłaszcza jak będzie to dotyczyć większej ilości osób ;)
Pepe - 20-09-2011, 09:54
| olDon napisał/a: | | Podejrzewam (mam nadzieję się nie mylić) że szukać zwarcia z milicją raczej nie będziemy, co mnie podtrzymuje na duchu - jestem maksymalnym piknikiem bez doświadczenia w kibicowskiej rzeczywistości. Czy jedzie w ogóle jakaś grupa z Mediolanu lub innych krajów, czy też będziemy jedynymi obrońcami honoru? |
Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi, więc jak jesteś laikiem w temacie, to się nie przejmuj. Masz prawo nie wiedzieć, jeśli się tym nie interesujesz.
Nikt nie będzie dążył do jakichkolwiek starć z policją białoruską z prostej przyczyny - mało komu uśmiechałby się przymusowo przedłużony pobyt w tym kraju.
Możesz być przekonany w 100 %, że z Mediolanu przyleci ekipa z flagą Curva Sud, bo to oni są reprezentatywną bandą na Milanie. Oni jeżdżą wszędzie za Milanem, po całym świecie. To już nie te same liczby wyjazdowe, co za czasów wielkiej ekipy "Fossa dei Leoni", ale w Borysowie będą na pewno.
kapiMCP - 20-09-2011, 10:45
| Pepe napisał/a: | | Nikt nie będzie dążył do jakichkolwiek starć z policją białoruską z prostej przyczyny - mało komu uśmiechałby się przymusowo przedłużony pobyt w tym kraju. |
Właśnie. Dlatego we Włoszech do starć z policją dążymy, w końcu dodatkowy pobyt we Włoszech to sama przyjemność? Najlepiej jest natomiast w czasie wyjazdu, kiedy jesteśmy jeszcze na terenie Polski. Jako, że i tak tutaj przebywamy na co dzień, starcie z policją jest normalną sprawą...?
olDon: to chyba prawda, że tylko odpowiedzi są głupie, więc postaram się dać Ci mądrzejszą niż Pepe. MCP jeździło i jedzie obejrzeć mecz AC Milan, a nie by dążyć do starcia z policją lub kimkolwiek innym.
Pepe - 20-09-2011, 13:02
| kapi napisał/a: | | Właśnie. Dlatego we Włoszech do starć z policją dążymy, w końcu dodatkowy pobyt we Włoszech to sama przyjemność? Najlepiej jest natomiast w czasie wyjazdu, kiedy jesteśmy jeszcze na terenie Polski. Jako, że i tak tutaj przebywamy na co dzień, starcie z policją jest normalną sprawą...? |
Szkoda, że tak odebrałeś moją wypowiedź. Bardziej chodziło mi o fakt, że Białoruś jest dla Polaków krajem, nazwałbym to, specyficznym. Na mecze każdy z nas jeździ dla klubu, piłki, pozytywnych emocji.
Mam nadzieję, że teraz rozjaśniłem ci sedno mojej wypowiedzi, która nie miała w sobie za grosz takiego myślenia jak twoje. Szkoda, że uruchomił ci się tak prymitywny schemat myślenia w tej kwestii.
TomekW - 20-09-2011, 18:52
| Pepe napisał/a: | | Możesz być przekonany w 100 %, że z Mediolanu przyleci ekipa z flagą Curva Sud, (...) w Borysowie będą na pewno. |
No to czeka ich niespodzianka, bo mecz jest w Mińsku :P
kapiMCP - 20-09-2011, 20:13
Pepe, mam nadzieję, że będzie to dla Ciebie nauczka. Na forum są różni ludzie, w tym i tacy jak ja, mający prymitywny tok myślowy - zatem w przyszłości postaraj się, aby nie sugerować (takim głupkom jak ja) kwestii, których za żadne skarby nie miałbyś na myśli.
Pepe - 20-09-2011, 22:07
| TomekW napisał/a: | | No to czeka ich niespodzianka, bo mecz jest w Mińsku :P |
Oby tylko tam trafili :).
| kapi napisał/a: | | ...takim głupkom jak ja... |
Zawsze myślałem, że jesteś nader zadufany w sobie, a tu takie zaskoczenie...
Azra - 21-09-2011, 08:58
Lepiej skupić się na zapisaniu się na wyjazd bo ruszyły wpłaty :P
Milan - 21-09-2011, 11:39
Zgłoszenie wypełnione. Tylko czekam na paszport tydzień, góra dwa i wtedy przeleje się pieniążki i wyśle dokumenty :)
Zapełnimy chociaż busa? :)
sawczen - 21-09-2011, 13:47
ja po cichu liczę na autokar.. długo na wyjeździe na wyjazd nie było więcej niż 20 osób... a to jest bardzo dobra szansa... :) Pytanie tylko na ile jest to technicznie możliwe jeśli chodzi o nocleg i bilety - chociaż z nimi problemu być nie powinno chyba? :)
przelew puszczony jeszcze wczoraj wieczorem :) mam tylko nadzieję, że zdążę z papierami...
kapiMCP - 21-09-2011, 13:53
MCP właśnie rozpoczęło przyjmowanie zgłoszeń na wyjazd oraz wpłat, ale już od pewnego czasu trwa zbieranie paszportów.
Do tej pory wpłynęły przesyłki od Jakuba B. i Bartosza G. (obaj Panowie z Poznania).
Dla osób, które będą wysyłać swoje listy polecone: mile widziany nr legitymacji w lewym górnym rogu koperty. Dzięki.
Przypominam adres do wysyłki paszportów:
Milan Club Polonia
skrytka pocztowa 1696
45-222 Opole 9
Azra - 21-09-2011, 14:34
Jakub B. wybiera się na ten mecz? No to mamy przewalone ;)
Shady_ACM - 23-09-2011, 12:03
No dzisiaj w końcu znalazłem chwile wolnego... wysłałem paszport i przelałem kase. Teraz zostaje czekać ;p
Azra - 23-09-2011, 15:07
Dziewczęta zapisywać się na ten wyjazd bo jak narazie jestem jedyną kobietą. Tak nie może być!
sawczen - 23-09-2011, 17:40
to Rute jedzie na zlot a na mecz nie? tak nie może być! przecież to tylko 2 dni więcej, a kasa praktycznie żadna jak za taki atrakcyjny wyjazd! to samo Ania i Kasia.. jak tak można?
LinkeS_ACM - 24-09-2011, 23:35
Witam. Chciałbym się odnieść do wątku z Piastem. Siedzę w świecie kibicowskim już jakiś czas i wiem, że każda okazja do skrojenia flagi/szaly itp jest dobra. Nie lekceważmy tego. Ale z drugiej strony, tak jak wspomniał kapi, nie można też panikować. Damy radę ;)
rute - 25-09-2011, 19:08
a przepraszam sawczenie, skąd Ci przyszło w ogóle do głowy, że rute nie jedzie do Mińska? :> Zwariowałeś?! ;P
Milan - 27-09-2011, 15:13
Skoro Prezes napisał, że wybieramy się zarówno do Mińska jak i do Pragi to może trzeba napisać do Pilzna, zapowiedzieć się, że będzie MCP i żeby się Pepiczki nie bały i nas na stadion w Pradze wpuściły ;)
EDIT: Moje dokumenty już wysłane. Dziś odebrałem paszport i razem z wypełnionym wnioskiem oraz zdjęciem wysłałem listem poleconym z zadeklarowaną wartością. Mam nadzieję, że dojdzie na czas :P
Żeli9 - 27-09-2011, 21:52
Mam pytanie:jeśli nie opłaciłem składki na ten sezon to nie mam szans na wyjazd?nawet jesli byłoby mało osób na wyjazd?nawet gdybym przelał pieniądze na składke?Bardzo zależy mi na tym wyjeżdzie!nie wiem co zrobić żeby jechac...HELP!:P
Maciek - 28-09-2011, 00:52
Nie ma szans. Zapisy odbywają się raz w roku po zakończeniu sezonu. Na wyjazdy mogą jeździć jedynie członkowie stowarzyszenia.
SzmalecMCP - 28-09-2011, 12:19
| Żeli9 napisał/a: | | Mam pytanie:jeśli nie opłaciłem składki na ten sezon to nie mam szans na wyjazd?nawet jesli byłoby mało osób na wyjazd?nawet gdybym przelał pieniądze na składke?Bardzo zależy mi na tym wyjeżdzie!nie wiem co zrobić żeby jechac...HELP!:P |
Przypominamy, iż w imprezach organizowanych przez MCP mogą brać udział tylko i wyłącznie członkowie Stowarzyszenia mający opłaconą składkę na bieżący sezon.
Ze względów wizowych w wyjeździe tym nie mogą brać udziału Juniorzy MCP.
Pozdrawiam
kapiMCP - 29-09-2011, 12:52
Dotarły kolejne przesyłki. Numery legitymacji: 276, 372 i 988 oraz Krzysztof K. z Radomia.
Za kilka dni znowu sprawdzę skrytkę. Przypominam, że mile widziany jest nr legitymacji w lewym górnym rogu koperty.
Yahu83 - 29-09-2011, 21:25
Zapisałem się, zapłaciłem.
Rozważam, by jechać z Poznania do Białegostoku samochodem.
Problem może być, jak firma wcześniej zadzwoni, że mam jechać do pracy, a paszport będzie w jakimś konsulacie, czy cholera wie gdzie...
Cholera... Jeszcze drukarki nie mam, a wniosku nie da się zapisać wypełnionego, by gdzieś na mieście wydrukować... :/
Milan - 29-09-2011, 22:25
Dzięki za info Marcin, przynajmniej można przelew już puszczać ;) Sprawdzasz czy dobrze te wnioski są wypełnione czy tak jak przyszły, lecą później do Białego? :)
Yahu83, da się zapisać. Trzeba użyć PDF Creator: KLIK
kapiMCP - 30-09-2011, 12:06
Sprawdzać będzie urzędnik konsulatu. Ja tylko odbieram przesyłki z poczty.
Yahu83 - 01-10-2011, 14:55
Porypany ten wniosek. :)
Jak wypełniam wniosek na komputerze, to mi się nie mieści nazwa zakładu pracy.
Skoro wniosek jest po polsku, to adres firmy tłumaczyć na polski (Miasto i Land), czy zachować oryginalną niemiecką pisownię?
To samo się tyczy stanowiska. Wpisać to, co mam w umowie po niemiecku, czy postarać się to jakoś na siłę przetłumaczyć?
Normalnie bym nie miał wątpliwości, ale o ile wiem, Białoruś to posrany kraj i kto wie o co się będą czepiać. :/
SonaR - 01-10-2011, 19:41
nazwa firmy oryginalnie, stanowisko wpisz po polsku normalnie
sawczen - 03-10-2011, 11:36
| rute napisał/a: | | a przepraszam sawczenie, skąd Ci przyszło w ogóle do głowy, że rute nie jedzie do Mińska? :> Zwariowałeś?! ;P |
Przepraszam, nie wiem w jakim musiałem być amoku, żeby w ogóle tak pomyśleć ;)
czytam tak i czytam te Wasze wypociny i ktoś tu napisał 27 września, że ma nadzieję, że przesyłka dojdzie na czas... ja mój paszport i wniosek wyślę 7 października rano i wierzę, że dojdzie na czas! Ba, musi dojść!
Do zobaczenia!
Yahu83 - 04-10-2011, 23:31
Tak z innej beczki...
Polecam krótkie poradniki dla wyjeżdżających na Białoruś. Pełno ich w necie.
Znalazłem ciekawostki, aczkolwiek nie jestem pewny, czy są prawdziwe.
- Jeżeli się deklarowało we wniosku wizowym, że środkiem utrzymania jest gotówka, to trzeba przy sobie mieć minimum 15 USD na każdy dzień pobytu. Deklarujemy 3 dni, więc 45 zielonych każdy powinien mieć.
- Od kolegów mieszkających przy granicy z UKRAINĄ wiem, że mile widziane jest włożenie do paszportu drobnego "napiwku", by unikać szczegółowych rewizji i na siłę znalezionych problemów, czy też wielogodzinnego "trzepania". Nie wiem, jak to jest z Białorusią, ale jeżeli ktoś ma doświadczenie, to byłbym wdzięczny za rady.
- Urzędnik (policjant) ma ZAWSZE rację. Wszelka polemika jest zgubą.
Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie wywiezione z Białorusi, to prosimy o rady.
Wiemy przecież, jak to było z kibicami Legii.
Milan - 05-10-2011, 00:03
| sawczen napisał/a: | | czytam tak i czytam te Wasze wypociny i ktoś tu napisał 27 września, że ma nadzieję, że przesyłka dojdzie na czas... ja mój paszport i wniosek wyślę 7 października rano i wierzę, że dojdzie na czas! Ba, musi dojść! |
No przecież to była ironia ;)
Co do Białorusi to po losowaniu pomyślałem sobie, że tani wyjazd może być. Tani wyjazd jest ale z tego co czytam na necie to tanio na Białorusi nie jest a gdzieniegdzie ludzie np. odradzają kupowania wędlin i mięsa :D
A może Prezes jest częstym bywalcem u sąsiadów skoro z Białego to rzut kamieniem ? ;) Jeśli tak to niech poda jakieś rady :P
kamil_JAGA - 05-10-2011, 14:44
Sonariusz z Białej Piskiej nie z Białego ;] Co do Białorusi, może ja napisze co wiem. Bywałem, dziesiątki ludzi znam, którzy jeżdżą tam regularnie.
Przede wszystkim podstawową sprawą jest podejście wszelakich służb białoruskich do Polaków. Cechuje ich szczera i ogromna nienawiść do przedstawicieli naszego narodu, co za tym idzie lubią sie na Polakach po prostu wyżyć. W razie jakiejkolwiek konfrontacji z ruskimi psami należy unikać jakiejkolwiek prowokacji, zamknąć mordy i nie dyskutować, bo oni tylko czekają na możliwość przedłużenia nam pobytu na Białorusi, w najlepszym razie solidnego spałowania czy postraszenia swoim śmiesznymi karabinkami. Można powiedzieć, że mają ciche przyzwolenie władz na takie nas traktowanie.
Sprawa druga dotycząca tym razem ogólnie obywateli Białorusi i tu sprawa wygląda inaczej niż w przypadku milicji, aczkolwiek nie do końca. Poza terenami Grodzieńszczyzny gdzie jesteśmy odbierani jako powiedzmy ,,swoi'' nie jest to dla nas przyjazny kraj. Znalem gościa, który z Bialorusi nie wrócił, troszeczkę za mocno przykozaczył na granicy, zajebał ruskiemu za to, że tamten się wcisnął przed niego na przejściu granicznym. Ruski to przemilczał, a 2 tyg. później znaleziono spalony samochód koleżki 100 km od granicy, a po nim do dzisiaj ni widu ni słychu od 4 już lat.
Polecam więc w razie sytuacji ,,kryzysowych'' z ruskimi dać sobie spokój z przemocą skierowaną w ich stronę, bo to taki ,,szemrany'' dosyć naród jest i nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Przestrzegam również przed szmuglowaniem czegokolwiek (fajki, wóda) przez granicę. W chwili obecnej granica jest tak obstawiona, że naprawdę nie warto próbować wwieźć coś ponad stan. No chyba, że ktoś lubi mocne wrażenia i ma za dużo wolnego czasu i pieniędzy :)
...to by było na razie tyle, przypomnę to napiszę więcej.
Yahu83 - 05-10-2011, 18:58
A jak to jest z tymi "napiwkami" w paszporcie? Na granicy z Ukrainą to ponoć norma. Skraca odprawę, wyklucza "trzepanie" i ogólnie zapewnia przyjazną atmosferę. A jak to jest z białoruskimi celnikami? Czy jak każdy włoży jakieś 10 dolców w paszport, to będą zadowoleni i uprzejmi, czy wręcz przeciwnie... Stwierdzą, że burżuazyjne i kapitalistyczne świnie z Polski chcą przekupić porządnych ludzi pracy?
kamil_JAGA - 05-10-2011, 19:17
Co do Ukrainy jest tak jak mówisz. Rok temu jadąc na Krym ukraiński celnik przywitał nas słowami: ,,da, da piać hrywien'' w dodatku z wyciągniętą ręką:) Kiedy podałem mu 10, był na tyle w porządku ze 5 oddał z powrotem, hehe. Ogólnie nim dojechałem na Krym zapłaciłem 250zł łapówek. W ostatnich latach jednak coś się u nich zmienia, coraz więcej psów boi sie brać w łapę i nie jest już to tak powszechne jak kiedyś. Co do Białorusi, tam się nic nie zmienia i wątpię czy kiedykolwiek się zmieni. Płaci się na każdym kroku, w razie każdego zatrzymania. W odróżnieniu do Ukrainy białorusy podczas zatrzymania lubią wymyślać swoje paragrafy, a taryfikator ustalany jest przez nich na miejscu. Ogólnie rzecz ujmując, w stosunku do obcokrajowców (głównie Polaków) przyjęte normy prawne nie obowiązują, a na dołek można zjechać na prawdę za nic.
Yahu, co do twojego pytania... nigdy tak naprawdę nie można przewidzieć co stanie się na granicy. Zarówno w Bobrownikach jak i Kuźnicy Białostockiej bardzo różnie to bywa. Wiele zależy od zmiany, jeszcze więcej od humoru tych ruskich bałwanów. Mam tylko nadzieję że nie spełnią się moje przewidywania, a te nie są co delikatnie mówiąc optymistyczne, hehe. Nigdy nie jeździłem na Białoruś jako kibic - tym bardziej w większej grupie, ale podejrzewam, że jakieś mega trzepanie i giga czekanie mogą nam ruscy zaserwować.
Jako przykład mogę podać tu zajście z sierpnia br. Jagiellonia grała mecz z kazachskim Irtyszem Pawłodar (wiem, wiem: wstyd). Aby się tam dostać, musieli najpierw dojechać autokarem do Mińska, gdzie mieli zaplanowany trening, później lot do Kazachstanu. Na granicy skierowano ich na bramkę VIP, gdzie ustawowo powinno się wszystko obyć na biegu i bez przeszkód powinni wjechać na Białoruś. Jak to się skończyło? Byli jedyni w kolejce na owej vipowskiej bramce, mimo tego bialorusy prześcigali się w wymyślaniu powodów, dla których nie mogą ich od ręki odprawić. Suma sumarum na granicy przestali 8 (!!!) godzin, a gdyby mieli samolot tego samego dnia... musieliby do Kazachstanu naginać z buta.
Yahu83 - 05-10-2011, 19:48
Super! Szykuje się wyjazd na poziomie trudności "Hard".
To może zaproponuję, by każdy miał w paszporcie ładnie złożone 10 dolców.
Kto wie, może taka "opłata klimatyczna" załagodzi od razu atmosferę.
Z autokaru z 40 osobami, to im się uzbiera ładna sumka i będą przez to bardziej gościnni.
A 10 USD to chyba nie jest wysoka cena za święty spokój.
I z tego co piszesz, to proponuję wszystkim, wziąć dużo DROBNYCH banknotów (np. 5$), na honoraria dla przypadkowo napotkanych funkcjonariuszy.
P.S. Czy w autobusie będzie kibel? :P
LinkeS_ACM - 05-10-2011, 20:50
jak to wszystko czytam to coraz bardziej nie mogę się doczekać wyjazdu ;)
a nawet już czuję mały dreszczyk emocji ;) (pierwszy wyjazd z MCP i od razu na dziczyznę)
zgadzam się Yahu, że posiadanie kilku drobnych zaskórniaczków jest jak najbardziej wskazane. ale miejmy nadzieję, że oprócz - nieuniknionych myślę - nieprzyjemności na granicy obędzie się bez problemu.
31 października, przybywaj ;D
SonaR - 05-10-2011, 21:01
a ja przypominam tez o mini zlocie przed meczem :)
sawczen - 06-10-2011, 01:10
o, już 20 osób a z tego co wiem, to jeszcze przynajmniej kilka ma się zdecydować.. czyżby miał być autokar?
pierwszy! :)
Szydeł - 06-10-2011, 12:39
Ja już zapłaciłem tylko teraz muszę wysłać wszystko:)
Znaczy że na białoruś bierzemy dolary? a nie ich jakies ruble czy coś?
Shady_ACM - 06-10-2011, 13:04
| Szydeł napisał/a: | | Znaczy że na białoruś bierzemy dolary? a nie ich jakies ruble czy coś? |
Podbijam bo też nie wiem jaką walutę w końcu wziąć ;p
Szydeł - 06-10-2011, 13:08
Poznajdywałem informacje, że białoruskich rubli nie ma jak dostać poza granicą białoruską, info z kwietnia tego roku na gazeta.pl. Czyli chyba jednak tylko dolary zostają:)
Yahu83 - 06-10-2011, 20:06
Wychwyciłem na różnych forach:
Kurs Rubla: http://www.exchangerates....te-history.html
Jak widać, jest w granicach 2200 Rubli za Złotówkę.
Ok. 7400 Rubli za Dolara.
Taki jest "oficjalny kurs", ale... nie wiem, czy "na ulicy" nie da się sprzedać Dolców lepiej, niż w kantorze, czy w banku.
Coś czytałem, że na Białorusi w ciągu ostatnich dwóch lat przeprowadzono dwa razy dewaluację rubla o 20% i o 50%.
A jak ludzie nie ufają własnej walucie, to naturalnym jest, że funkcjonuje wręcz czarny rynek dolarów i w praktyce kosztuje Dolar więcej, niż jest oficjalny kurs.
Warto się zapoznać z wyglądem banknotów.
Była u nich denominacja w 2000 roku (skreślono 3 zera), więc nie dajcie się nabrać, jak ktoś będzie wciskał stare ruble.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rubel_bia%C5%82oruski
Posiłek w restauracji w Mińsku: 15 000 - 20 000 Rubli
Droższe niż w Polsze są: mięso, wędliny, owoce, nabiał, sery.
Tańsze są: słodycze, papierosy, alkohol.
Jedynie lokalny alkohol jest tańszy niż w Polsce.
Polecana wódka to Kristall Minsk, lub nieco droższy Nemanoff.
Reszta lokalnych alkoholi jest stanowczo odradzana.
Coś na temat białoruskiego Piwa: http://nowa.bialorus.pl/wydarzenia?artid=852
Wygląda na to, że można pić bez obaw.
I coś jeszcze: http://www.bezkresy.pl/?d=23
Półlitrową butelkę czystej wódki, białoruskiej produkcji można w sklepie kupić już za 3,5 tys. BYR. (PÓŁ DOLARA??!!)
Ceny markowych alkoholi:
pięcioletni koniak (0,5 l) - 17 tys. BYR;
mołdawskie wina i koniaki - od 15 tys. BYR;
Black Jack (0,75) - 90 tys. BYR;
Ballantinse (0,5 l) - 67 tys. BYR,
Metaxa (0,75 l) - 38 tys. BYR;
Sauza - (1 l) - 101 tys. BYR;
Malibu (0,5 l) - 47 tys. BYR.
------------------
Wziąłem wszystko z neta. Jeżeli ktoś zna inny stan rzeczy, to niech da znać.
Nie chcę nikogo w błąd wprowadzić.
Azra - 06-10-2011, 20:49
Co do białoruskiego piwa to potwierdzam, że ma dobrą opinię. Miałam ostatnio okazję napić się białoruskiej "pszenicy" i była absolutnie fantastyczna! Prawdziwie "brudna" pszenica, smakiem bardzo mi przypominało Ciechana. Niestety nie przypomnę sobie nazwy ale jak zobaczę eykietę to poznam :)
Chyba założę osobny temat o piwach :)
sawczen - 06-10-2011, 21:39
myślę, że jak założysz, to będziemy najczęstszymi rozmówcami, a w miarę czasu pewnie będzie dołączal Maycka :) zakładaj :P
to co w końcu zabieracie do Mińska, ruble czy dolary? bo zdurniałem.
btw. właśnie wypisuję wniosek ;)
maycka - 06-10-2011, 21:43
| sawczen napisał/a: | | a w miarę czasu pewnie będzie dołączal Maycka :) zakładaj :P |
To ja już się piszę :)
Szydeł - 07-10-2011, 10:28
Yahu natknąłem się na te same artykuły:)
wygląda że bierzemy dolary :) ale jeszcze wypadałoby pójść do kantoru i zobaczyć czy mają białoruskie ruble :)
Szydeł - 07-10-2011, 17:24
Poszło dzisiaj papierzysko do Opola:) polecony priorytet:) niech leci i dojdzie:)
i czekamy aż dolar trochę spadnie:)
Pawko IRL - 08-10-2011, 09:37
osobiście nie jadę na wyjazd lecz sporo osób dyskutuje powyżej nt dolarów więc ten link może byc przydatny ;)
http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html
pozdrawiam
kapiMCP - 11-10-2011, 15:23
Jest kolejna partia przesyłek z paszportami. Szczegóły dodałem do posta Sonara z wpłatami: http://www.milanclubpolon...pic.php?p=17979
Przy okazji chciałbym poinformować, że mamy w MCP człowieka o wielkiej odwadze. Posiadacz legitymacji nr 076 wysłał swoje dokumenty listem zwykłym :-)
LinkeS_ACM - 11-10-2011, 16:11
"Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie"
??
napisz po prostu tutaj od kogo doszły listy.
dzięki ;)
Veerapan - 11-10-2011, 17:01
Z tematem wszystko jest ok. Nie masz po prostu dostepuu do panelu dyskusyjnego. Jezeli jestes czlonkiem MCP pod tym linkiem dowiesz sie co zrobic, aby tam zajrzec: http://www.milanclubpolon...wtopic.php?t=38
snaxkaka22 - 11-10-2011, 18:56
WYSŁANE.. ciekawe czy zdąży dojść :/
Veerapan - 11-10-2011, 19:41
| kapi napisał/a: | | Przy okazji chciałbym poinformować, że mamy w MCP człowieka o wielkiej odwadze. Posiadacz legitymacji nr 076 wysłał swoje dokumenty listem zwykłym :-) |
Normalnie obrona poczty gdanskiej ;)
Shady_ACM - 11-10-2011, 20:36
Czy nie doszło do pomyłki i na spisie otrzymanych przesyłek zamiast 998 nie powinno być 988 ?
Paszport wysłałem 23 września czyli już dawno powinien być dostarczony...
Yahu83 - 11-10-2011, 22:16
Wysłałem dziś. Na ostatnią chwilę, ale to akurat było celowe.
Pocztex. Koperta z numerem 403.
sawczen - 11-10-2011, 22:24
| Veerapan napisał/a: | | kapi napisał/a: | | Przy okazji chciałbym poinformować, że mamy w MCP człowieka o wielkiej odwadze. Posiadacz legitymacji nr 076 wysłał swoje dokumenty listem zwykłym :-) |
Normalnie obrona poczty gdanskiej ;) |
Kuba zawsze był hardkorem! a mnie przesyłka kosztowała 37zł i wyszła dziś! takie małe machloje :P
kapiMCP - 12-10-2011, 09:24
Shady_ACM: masz rację. O nadejściu Twojej przesyłki informowałem zresztą w tym wątku, 29 września (bez pomyłki). Popełniłem błąd przy przepisywaniu do panelu.
Yahu83 - 12-10-2011, 15:02
Dostałem rano powiadomienie, że koperta została już doręczona.
Nie doceniałem naszej Poczty!
kapiMCP - 12-10-2011, 15:53
To ciekawe, bo na oczy jej nie widziałem :-)
Ale jak odbiorę to dam znać.
Yahu83 - 12-10-2011, 15:55
KURDE!!!
O 8 rano dostałem SMSa od POCZTEXu, że przesyłka została doręczona.
Przed chwilą, dostałem SMSa, że przesyłka została zwrócona do nadawcy!
O co chodzi? Zwrot pójdzie do Świnoujścia, a ja jestem w Poznaniu.
Pewnie dojdzie tam jutro (13.X), a termin wysyłki jest do 14.X. Super.
Może to jakaś pomyłka?
Czy osoba odbierająca te przesyłki może mi podpowiedzieć, czy odebrał przesyłkę?
Koperta z numerem 403.
kapiMCP - 12-10-2011, 16:04
Może w tym rzecz, że wysłałeś przesyłkę kurierską do skrytki pocztowej. Możliwe, że nikogo nie było w środku, aby otworzyć drzwiczki.
Początkowo sądziłem, że rzeczony SMS informował o doręczeniu awizo o nadejściu tej przesyłki do skrytki, ale najwidoczniej tak nie było. I zwrócono przesyłkę.
Przeanalizuj proszę moje posty w tym temacie i jak tylko otrzymasz zwrot, skorzystaj z przesyłki poleconej priorytetowej tak jak zostało to napisane.
SonaR - 12-10-2011, 16:18
| Yahu83 napisał/a: | | Wysłałem dziś. Na ostatnią chwilę, ale to akurat było celowe. |
skoro bylo to celowe to moge tylko pogratulowac...
tym bardziej, ze bylo pisane jak nalezy wysylac przesylki, ale niektorym nie chce sie po prostu czytac. W tej chwili nie widze raczej szans zeby doszla ona do Opola do 14/10 a czekac dluzej nie mozemy.
jedyna opcja zebys zdazyl to wyslanie tego do mnie na adres prywatny, a jesli nie dojdzie w terminie to winic bedziesz mogl tylko siebie.
Yahu83 - 12-10-2011, 17:19
Już wyjaśnione! Ja pierniczę. W ciągu kilku minut miałem taką sraczkę, że dajcie spokój.
Zadzwoniłem do do POCZTEXu.
Tam jakaś pani powiedziała, że o 8 rano była awizowana. Skoro do 12 jej nikt nie odebrał, została skierowana jako zwrot do nadawcy, ponieważ była zaznaczona opcja "doręczenie do południa". Zaznaczyłem ją, chcąc, by doszła jak najszybciej.
Zapewniano mnie, że przesyłka jest już w drodze do Świnoujścia.
Zadzwoniłem do Poczty w Opolu. Tam Pani nie wiedziała o co chodzi.
Opisałem wygląd koperty i okazało się, że nadal tam jest.
A tak już chwaliłem pocztę. :) Jednak mają tam niezły burdel. :)
Kapi, daj proszę znać, jak będziesz mieć kopertę już u siebie.
Już nikomu w tej Poczcie nie wierzę.
Chwilę później zadzwonili z firmy, że... 24.X mam lecieć do Singapuru. :/
No i sraka, bo powiedziałem im, że mój paszport jest cholera wie gdzie...
Super. Już chciałem odwoływać wyjazd na BATE i począć starania, by szybko paszport odzyskać. Ale...
Po 10 minutach zadzwonili znowu z firmy, że jednak wyjazd będzie przesunięty na pierwsze dni listopada. Ja pierniczę. Pewnie od razu po powrocie z Białegostoku będę jechał na lotnisko.
Yahu83 - 12-10-2011, 17:45
| SonaR napisał/a: | | Yahu83 napisał/a: | | Wysłałem dziś. Na ostatnią chwilę, ale to akurat było celowe. |
tym bardziej, ze bylo pisane jak nalezy wysylac przesylki, ale niektorym nie chce sie po prostu czytac. |
Celowe, by jak najkrócej być bez paszportu, jako że mi się skończył urlop i w każdej chwili mogą zadzwonić z firmy, by gdzieś lecieć.
Nie wysłałem poleconym, tylko kurierem z ubezpieczeniem przesyłki, bo gdyby się zgubił mi paszport w ostatnich dniach urlopu, to byłbym strasznie udupiony.
Spoko... Pani w Opolu zapewnia, że ma kopertę u siebie. Jej opis koperty się zgadza. Na pewno jest u niej.
Według serwisu pocztexu (już piszę z małej litery), koperta jedzie do Świnoujścia. Jedziemy na Białoruś, ale na poczcie... tam to mają Kongo!
snaxkaka22 - 12-10-2011, 22:07
| SonaR napisał/a: | | Wysłałem dziś. Na ostatnią chwilę, ale to akurat było celowe. |
:)))))))))))))
sawczen - 12-10-2011, 22:25
| Snax napisał/a: | | SonaR napisał/a: | | Wysłałem dziś. Na ostatnią chwilę, ale to akurat było celowe. |
:))))))))))))) |
Piter? helooou, to nie SonaR napisał :>
LinkeS_ACM - 12-10-2011, 22:48
Yahu jeszcze nie pojechaliśmy a Ty już masz tyle przygód, że kilka wyjazdów byś obdzielił :p
snaxkaka22 - 12-10-2011, 23:08
| sawczen napisał/a: | | Piter? helooou, to nie SonaR napisał :> |
Wiem, wiem... nie śmiałbym z Prezesa drwić ;)
dondamajk - 13-10-2011, 11:28
| kapi napisał/a: | | Może w tym rzecz, że wysłałeś przesyłkę kurierską do skrytki pocztowej. Możliwe, że nikogo nie było w środku, aby otworzyć drzwiczki. |
Kapi uwielbiam Cię za to... szydera z tych, którzy na to zasłużyli jak najbardziej wskazana. ;-DDD
Yahu83 - 13-10-2011, 14:02
Kurier doręczył kopertę tej Pani, która obsługuje skrytki pocztowe. Ot cała filozofia.
Nadając przesyłkę, pytałem na poczcie, czy można kurierem wysłać na skrytkę pocztową.
Nie widzieli przeciwwskazań.
kapiMCP - 13-10-2011, 15:12
| dondamajk napisał/a: | | szydera z tych, którzy na to zasłużyli jak najbardziej wskazana. |
Jaka tam szydera, po prostu się zastanawiałem ;)
Aktualizacja przesyłek dokonana w odpowiednim temacie.
Zhenich-acm - 14-10-2011, 15:35
Hi, Ragazzi!!
I'm from Minsk. I don't know Polska and try to write in English. Is it OK?))
Are u going to come to Dinamo Stadium on 1 November? How much people are expected to support our team from your country? It's something about 200 from Belarus, Russia and Ukraine. If u need any help or information about Minsk and your travel write here or on my twitter page http://twitter.com/#!/Zhenichacm.
I try to help u. U can also come 29 October, see AC Milan - Roma together at the bar)) Acquainted there)) Good day! FORZA MILAN!
Yahu83 - 14-10-2011, 23:32
Вядома, мы будзем. Каля трыццаці.
How many Belarusian supporters of AC Milan is expected to be on the stand?
Zhenich-acm - 15-10-2011, 10:02
If we say only about Belarusian fans on the stadium, their quantity - 115 people.
In general it's 200 people. From Russia, Ukraine, etc. Postsoviet)))))))))
Yahu83
Good Belarussian in the first sentence :) U r alwaws welcome in Belarus as all POLISH!!!
Denis - 15-10-2011, 14:35
Mam pytanie czy moge się jeszcze załapać na wyjazd ? Jestem z Białegostoku więc dokumenty i wniosek moge dostarczyć na miejscu komuś kto będzie zdawał wszystkie dokumenty do konsulatu.
Jonathan - 15-10-2011, 16:06
Jeśli jestes z mcp to skontaktuj sie z SonaRem poprzez priv. Jesli nie, to niestety nie mozesz.
kapiMCP - 17-10-2011, 13:45
Od lat prosimy, aby nie kontaktować się z Sonarem, Michałem ani Ziutkiem, tylko z MCP: kontakt@milanclubpolonia.pl
Dziś odebrałem ostatnią przesyłkę z paszportem. Aktualizacja tutaj: http://www.milanclubpolon...p?p=17979#17979
kuba1899 - 17-10-2011, 14:43
| Cytat: | | Przy okazji chciałbym poinformować, że mamy w MCP człowieka o wielkiej odwadze. Posiadacz legitymacji nr 076 wysłał swoje dokumenty listem zwykłym :-) |
Chciałem powiedzieć, że to nie ja jestem odważny, a sekretarka pierdolnięta w głowę. Babsko nie słucha co do niej się mówi... 3 razy powtarzałem... ale dobrze, że doszło ;)
elpojo - 17-10-2011, 15:38
| kuba1899 napisał/a: |
sekretarka pierdolnięta w głowę |
... może przy zatrudnieniu należało zerknąć w CV, nie w jej dekolt ;-)
LinkeS_ACM - 17-10-2011, 17:10
| elpojo napisał/a: |
... może przy zatrudnieniu należało zerknąć w CV, nie w jej dekolt ;-) |
<Lubię to> ;D
Yahu83 - 17-10-2011, 21:05
Ej... A co w końcu z braćmi zza Bugu?
Myślę, że zwąchanie się z tubylcami, może przynieść korzystne rezultaty.
kamil_JAGA - 17-10-2011, 21:53
Niekoniecznie pozytywne, o czym z resztą pisałem wcześniej :)
Yahu83 - 17-10-2011, 21:55
http://forum.acmilanfan.r...=0entry440403
Siedzę na ich forum.
Cena biletu do sektora gości to 25-30 Euro, wg. tego, co tam napisali.
dezali - 17-10-2011, 22:00
to zdradź mi sekret dlaczego na liście dla AIMC jako opis kraju widnieje USSR?
tak się lapsus Smudy udzielił powszechnie?
Yahu83 - 17-10-2011, 22:07
USSR jako kraj urodzenia. Tak już mają w rodowodzie i się tego nie pozbędą.
A z tego co widzę, niektórym AIMC odrzuciło wniosek.
Chyba jacyś zadymiarze. :P
Yahu83 - 17-10-2011, 22:16
...a zresztą nie wiem... Dziwna ta lista. Ale post jest jak najbardziej aktualny i prawdziwy.
Pepe - 18-10-2011, 08:59
Kuba, to Ty już jesteś na etapie własnej sekretarki. Nieźle ;).
U mnie z wyjazdem syf kompletny, nie chce mi się nawet o tym myśleć. Życzę Wam udanego wypadu, a będzie na pewno super, bo takie są najlepsze.
Sonar Tobie jestem winien zgodnie z danym słowem przy najbliższej możliwej okazji flachę.
kuba1899 - 18-10-2011, 13:47
1. Nigdzie nie napisałem że to MOJA sekretarka. Napisałem SEKRETARKA - takie stanowisko w firmie.
2. Kobita ma 60 lat i zamiast fajnych cycków na które można by się chociaż pogapić to ma demencję i ochronny okres przedemerytalny ;)
Gregorio1899 - 18-10-2011, 14:02
Kubuś , żeby coś dobrze było zrobione to zrób to sam . No ale masz fart i wszystko się dobrze całe szczęście skończyło .
Milan - 20-10-2011, 13:31
Zrobiłem mały wywiad u kolegi z fan klubu Barsy. Byli oni autokarem w Mińsku w liczbie około 50 osób. Za wyjazd każdy z własnej kieszeni płacił 500 zł i jak dowiedział się, że u nas tylko 180 z noclegiem to się przeraził. Ale z tego co mi powiedział to u nich nie ma składek w fan klubie. Dziwne. A biorąc pod uwagę, że jak jadą na Camp Nou to trzeba mieć około 1000 PLN to wyjazd na Bate mieli promocyjny :)
Wyjazd FCB zaczynał się w Warszawie. Podobno na granicy stali około 3 godzin w tę i z powrotem, mimo iż w pierwszą stronę nie było nikogo przed nimi. Do Mińska barceloniści dotarli o 8 rano i wyjechali tuż po meczu. Mecz na Białorusi zaczyna się o 21:45 czasu lokalnego i o 20:45 czasu polskiego. Bilet na sektor gości w przeliczeniu na polską walutę za ok. 70zł.
No i niestety prawdą jest, że u Łukaszenki bardzo drogo. Jedynie co to można liczyć na tani alkohol. Podobno jakaś dobra wódka już od 10zł.
Yahu83 - 20-10-2011, 13:37
http://wyniki.interia.pl/...,gid,497,sort,I
Tutaj podają godzinę 18:00 jako rozpoczęcie meczu.
Na tej stronie podają wszystko w polskim czasie. 18:00 u nas, to 19:00 w Mińsku.
Nie wiadomo, czy można Interii wierzyć.
Shady_ACM - 20-10-2011, 13:39
Właśnie chciałem napisać że w terminarzu na stronie UEFA także pisze "Bate - Milan - 18:00" ;p
Yahu83 - 20-10-2011, 13:50
A na Uefie w jakim czasie podają? Jeżeli w CET, to się potwierdza, że o 19:00 w Mińsku.
Milan - 20-10-2011, 13:55
Z Barceloną grali o 20:45 czasu polskiego, nawet na UEFA tak podają:
| Cytat: | | Faza grupowa (Grupa H) - 28-09-2011 - 20:45CET (21:45 czas lokalny) - Dinamo Stadion - Mińsk |
Na Bate-Milan pokazują faktycznie 18:00, ale kto wie jak będzie :D
W terminarzu na oficjalnej stronie UEFA jest napisane, że:
| Cytat: | | Kick-off time for matches in Russia: 18:00 |
Więc może oni jeszcze myślą, że Mińsk leży w ZSRR :)
Yahu83 - 20-10-2011, 15:43
http://waluty.onet.pl/rub...06,1,news-detal
ALE MEKSYK
Veerapan - 20-10-2011, 17:17
| Milan napisał/a: | | Za wyjazd każdy z własnej kieszeni płacił 500 zł i jak dowiedział się, że u nas tylko 180 z noclegiem to się przeraził. Ale z tego co mi powiedział to u nich nie ma składek w fan klubie. Dziwne. |
U nas skladki raczej nie maja wplywu na cenę wyjazdu na mecz. Dofinansowanie idzie raczej na zloty a nie na wyjazdy.
Mysle ze poza szczegolami takimi jak wliczenie w cenę pamiątkowej koszulki cena ich wyjazdu to przede wszystkim lepszy autokar i lepsze warunki noclegowe. Przy takich masach kibiców w Polsce chetnych znajda nawet przy cenie 1000 za wyjazd. Wydaje mi się, że MCP bardziej zależy na tym, żeby wyjazd byl osiągalny dla jak największej grupy ludzi.
snaxkaka22 - 20-10-2011, 17:35
| Veerapan napisał/a: | | Wydaje mi się, że MCP bardziej zależy na tym, żeby wyjazd byl osiągalny dla jak największej grupy ludzi. |
Lubię to!
SonaR - 20-10-2011, 18:03
tak bo w barcelonie pobiera sie oplaty "manipulacyjne" czego u nas nie ma. dlatego ich wyjazd do Minska kosztuje 500zl i to bez noclegu! bo czyjas kieszen trzeba wypelnic. wyjazd ten nie byl organizowany przez zaden fanklub tylko przez strone internetowa a bilety byly zalatwiane przy pomocy fan klubu. w fan klubie normalnie placi sie skladke i to spora.
rownie dobrze moglby zorganizowac taki wyjazd jako "SonaR" lub we wspolpracy z acmilan.pl i sciagnac od ludzi podobna kwote albo zrobic wyjazd na milan-barcelona za 850 zl tak jak to robi ta sama strona internetowa zapraszajac kibicow barcy. Myslicie, ze nie byloby chetnych?
Na tej podstawie kazdy moze sobie wyrobic zdanie jaki poziom reprezentuje Milan Club Polonia a jaki Barcelona (zraszacze itd) i jej kibice. :)
Marcu - 21-10-2011, 21:39
Za to, że mamy SonaRa, dzięki, ooooooooo Panie..... ;)
kami - 22-10-2011, 00:52
[Na tej podstawie kazdy moze sobie wyrobic zdanie jaki poziom reprezentuje Milan Club Polonia a jaki Barcelona (zraszacze itd) i jej kibice. :)]
tak, tak, wiemy coś o tym w Playerze w Warszawie:-)))
Szydeł - 25-10-2011, 08:01
Szukałem sobie informacji w necie, jest kilka ciekawych i przydatnych wpisów wiec pod spodem umieszczam linki:)
http://www.odyssei.com/fo...2oru%C5%9B&st=0
http://www.odyssei.com/fo...showtopic=89329
kapiMCP - 25-10-2011, 18:18
E-maile organizacyjne zostały wysłane, także zachęcam do sprawdzenia skrzynki e-mailowej oraz przypominam, że chętni na gadżety (z odbiorem na wyjeździe) mają deadline do jutra godz. 14:00. Zamówienia: gadzety@milanclubpolonia.pl
I prośba - jak zawsze - o przygotowanie odliczonej kwoty na zamówione akcesoria.
SonaR - 26-10-2011, 18:11
http://www.milanclubpolon...?id=00&news=247
Kuba - 26-10-2011, 19:02 Temat postu: Bate-Milan Skoro Łukszenka zdecydował się nas wpuścić do swojego kraju, to czas zacząć przygotowania. Czy ktoś wybiera się z Katowic? PKP godz. 4.28, W-wa 7.45
stejuk - 26-10-2011, 19:58
mam nadzieje, że z Wawy do Białego parę osób pojedzie pociągiem ;>
sawczen - 26-10-2011, 21:11
Na pewno Mikut będzie jechał ;) a Kamil z tego co wiem jedzie też na zlot, także Ty jesteś cipa, że opuszczasz mini zlot, bo ja czuję, że w Mińsku będę miał wstręt do alkoholu po zlocie.. :D
LinkeS_ACM - 26-10-2011, 22:17
z Poznania jedno wolne miejsce autem. pisać w razie czego
Yahu83 - 27-10-2011, 02:53
Być może Bajer pojedzie z nami.
Gaździk - 27-10-2011, 12:05
Tak z ciekawości, ile kasy bierzecie? 50 USD wystarczy na godny pobyt?
Shady_ACM - 27-10-2011, 12:26
Ja biorę 150 USD ale to i tak tylko na wszelki wypadek jakby coś poszło nie po naszej myśli ;p A tak to myślę że 50 USD spokojnie styknie ;)
LinkeS_ACM - 27-10-2011, 13:05
ja też zabieram 50 USD. myślę, że wystarczy na wszystko ;))
przepraszam Yahu, że Ci tu wpraszam ludzi :p skoro jedzie z nami Bajer to mamy komplet ;)
Szydeł - 27-10-2011, 16:00
A co z informacją że trzeba mieć 45 USD na dzień jak się w wizie wpisało że za gotówkę się utrzymujemy?
bajer - 27-10-2011, 22:23
Z tego co wiem informacja była że mamy mieć po 15 USD na dzień. I tyle też już zdobyłem, i tak zawsze z wyjazdów mi połowa kasy zostaje więc nie będę szarżować i biorę minimum ;)
I potwierdzam, ostatnie miejsce zajęte w aucie przeze mnie :D
sawczen - 27-10-2011, 22:33
to jakieś dolary trzeba mieć? :D kurde, chyba muszę rano kupić :P jutro o 13 ekipa Gdańsk+Tczew zaczyna trip ;) do zobaczenia w Rybnikach!
Yahu83 - 28-10-2011, 04:49
| LinkeS_ACM napisał/a: | ja też zabieram 50 USD. myślę, że wystarczy na wszystko ;))
przepraszam Yahu, że Ci tu wpraszam ludzi :p skoro jedzie z nami Bajer to mamy komplet ;) |
Z ostatniej chwili: Rover poszedł w Niemczech na złom.
Szkoda słów... :( :( :( Wybaczcie. :(
Ja na szczęście jestem cały.
Pachel - 30-10-2011, 10:05
kto jedzie tym pociągiem 7 45 z Wawy centralnej (10 09 w Białymstoku) ?
jak coś to ja w nim będę :)
LinkeS_ACM - 30-10-2011, 11:32
tym pociągiem pojedzie pewnie zdecydowana większość. na pewno cały Poznań. między innymi ja ;) jakoś trzeba się zgadać.
Yahu83 - 30-10-2011, 16:04
POZNAŃ:
Jedziemy 02:04, tak?
Hala główna dworca będzie w nocy zamknięta,
więc proponuję spotkać się przed Dworcem Zachodnim,
w miejscu do palenia (tuż koło wejścia), około 01:45.
LinkeS_ACM - 30-10-2011, 17:18
no innej opcji nie ma ;) ja proponuję 1:40 ;)
Kuba - 30-10-2011, 18:44
Mam nadzieję, że PKP nie nawali. Jestm 7.38 w Wa-wie. Jedno miejsce dla mnie trzymajcie.
Yahu83 - 30-10-2011, 22:01
AC Milan przylatuje jutro o 18:45, na National Airport Minsk 2.
Jeżeli zdążymy na miejsce, to fajnie by było ich na lotnisku przywitać.
Fan Club CCCP też będzie.
LinkeS_ACM - 30-10-2011, 23:56
świetny pomysł ;)
rangiz - 01-11-2011, 18:28
http://i44.tinypic.com/a2yazl.png
Myślę, że każdy znajdzie ;)
dezali - 01-11-2011, 19:40
no ja akurat mam problem ze znalezieniem piłki na tym zdjęciu;)
Marcu - 01-11-2011, 20:52
Flaga MCP była widoczna :)
zychu9 - 01-11-2011, 20:55
Flaga była bardzo widoczna, a jaka liczba naszych przedstawicieli w Minsku?
chrissnail - 01-11-2011, 21:03
| rangiz napisał/a: | | Myślę, że każdy znajdzie ;) | Poznańska ultraska nadal w swojej formie :D
Na makaroni TV przed meczem były przebitki na trybuny... komentatorzy wspominali o kibicach Milanu z Rosji, Ukrainy i Polski (przebitka właśnie na Wasze zlotowe koszulki) gdzie była widoczna białogłowa Agatka ;)
Kiepura - 02-11-2011, 08:56
http://img846.imageshack....beztytuurcn.png
tutaj w troche lepszej jakosci... obie flagi
kami - 02-11-2011, 09:42
Właśnie wszedłem do domu:-) Nas 41 osób + kierowca Gienek:-)) Włochów z Curvy około 60 oraz 200 rusków i jakiś fc z Białorusi.
Peter-ACM - 02-11-2011, 11:40
Muszę przyznać że świetnie zaprezentowaliście Milan Club Polonia :) oglądam mecz a tu największa najbardziej widoczna flaga MCP do tego gdy N Sport prezentowało skrót z meczu to na samym wejściu przybliżenie na którym widać sporo ludzi w białych koszulkach MCP :) Oby tak dalej ;)
Shady_ACM - 02-11-2011, 15:07
właśnie wróciłem do domu, oglądam sobie skrót i widzę swoją mordę pierwszy raz w tv ;p co do flagi to ładnie udało nam się zareklamować u ruskich :)
fajnie by było jakby mi ktoś powiedział co się ze mną działo pomiędzy północą a 6 rano dzisiaj bo mam dziurę w głowie... mam nadzieję że nikt się na pociąg nie spóźnił przez moją chwilę słabości ;d
zmienić pana panie Geniu czy jeszcze da pan rade ? :D
LinkeS_ACM - 02-11-2011, 15:36
przewyjazd ;)
sam mecz - coś pięknego. wiadomo ;)
ale wszystko inne co się działo - nie do zapomnienia ;D
przede wszystkim impreza za 2 mln i mcdrive na wysokości 3 metrów :P haha
Gaździk - 02-11-2011, 15:53
Było legendarnie. :D
Poznań: jeżeli komuś zostały białoruskie ruble to można je bez problemu wymienić na złotówki w kantorze na św. Marcin, zaraz przed przystankiem Aleje Marcinkowskiego i naprzeciwko lewiatana. Najmniejszy przyjmowany banknot to 1000 rubli, policzyli mi po kursie circa 1,9 zł.
Szydeł - 02-11-2011, 16:19
Ja też już dojechałem:) impreza za dwa miliony to było coś :) ciesze się że mój 'podopieczny' też już w domu:P Taki był towarzyski w pociągu, że spał całą podróż :)
Sobol - 02-11-2011, 16:47
Impreza na dwa miliony i napiwek 10 zł na budowe domu i zmianę życia miłej kelnerce:)
Azra - 02-11-2011, 17:01
Dzięki wszystkim za wyjazd. Zdecydowanie dla mnie był najlepszy.
To, że flaga wisiała w tak dobrym miejscu to naprawdę wielki sukces a nie było łatwo ale może o tym opowie Prezes.
Z mojej strony z meczu najbardziej pamiętne będą: hymn Bate http://www.youtube.com/watch?v=lhj4aCFSbas i siatkoniada Bate :) Białorusini pokazali się z dobrej strony. Może komuś uda się rozkminić ich okrzyk przy którym używali siatek?
O dopingu Milanu nie można powiedzieć nic dobrego ale zdecydowanie nie była to nasza wina.
Co do spotkania z piłkarzami to na początku nie robiło to na mnie większego wrażenia ale później już emocje wzięły górę. I muszę powiedzieć drogie Panie, że Nesta z bliska wygląda jeszcze fajniej :) A najbardziej sympatyczny jest Nocerino, który jak nam powiedział wybiera się do naszego pięknego kraju w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że Magda, Prezes i Witek napiszą coś więcej bo ja ciągle jestem w szoku po tym jak Nesta mnie objął i nie wiele pamiętam ;)
Sam Mińsk to świetnie miasto (z tego co słyszałam to dyskoteki mają bardzo fajne :) a i same mieszkanki miasta są jego doskonałą wizytówką) ale można było się przekonać, że nie żyje im się za wesoło. Widzieliśmy nawet Łukaszenkę w aucie ale niestety nagranie przejazdu jego konwoju zostało skasowane przez KGB i nie możemy się z Wami tym podzielić.
Czy ktoś może nagrał naszą obeność w telewizjach całego świata?
Ten hymn Bate słucham 15 raz pod rząd i nie mogę przestać :)
olDon - 02-11-2011, 17:07
na Floriańskiej też wymieniają rubelki, ale po kursie takim, że za 1450 dostałem 14,50 :D
ale po jednej 50 i 100 rublówce sobie zostawiłem, jakbym nie miał w co gumy wypluć...
SeboLZ - 02-11-2011, 17:57
Gdzie można zobaczyć ten skrót, na którym widać Was z bliska? :) w jakich okolicznościach udało się Wam spotkać z piłkarzami? :)
rute - 02-11-2011, 18:22
linki do meczu jakby ktoś chciał (angielski komentarz)
1 połowa:
http://www.wupload.com/fi...ate-Milan.1.avi
http://www.filesonic.com/...ate-Milan.1.avi
http://www.fileserve.com/...ate-Milan.1.avi
http://www.uploadstation....ate-Milan.1.avi
http://ul.to/fi51w0mq/Bate-Milan.1.avi
2 połowa:
http://www.wupload.com/fi...ate-Milan.2.avi
http://www.fileserve.com/...ate-Milan.2.avi
http://www.filesonic.com/...ate-Milan.2.avi
http://ul.to/s50gnitf/Bate-Milan.2.avi
pozdrawiam serdecznie wszystkich wyjazdowiczów :)
Yahu83 - 02-11-2011, 20:25
Co do okrzyków Bate, to wydaje mi się, że w pewnym momencie skandowali "Lewiatan".
To chyba na cześć dostawcy reklamówek.
Okrzyk "BA-TE!!!" to tak na prawdę było "ABA-TE" (lekkie przejęzyczenie Białorusinów, podobne do "Rabinii").
Fragmenty ich opraw mam nagrane w telefonie. Ale internet z T-Mobile nie pozwala mi na sprawny upload. Zrobimy może jak z filmikiem z piro z Czaplinka.
Ruble wymienię, jak będę mieć pewność, że zebrałem już wszystkie. Póki co, to z każdej kieszeni wyciągam "poważne" nominały.
Super sprawa. Mój pierwszy zlot, został później określony najlepszym zlotem w historii MCP. Mój pierwszy wyjazd jest już nazywany najlepszym wyjazdem MCP.
Za rok w grupie trafimy na FK Aktöbe (podpisali umowę sponsorską z Lewiatanem, który sypnie kilkoma milionami rubli i reklamówek). Wyjazd potrwa około tygodnia. Proponuję Kolej Transsyberyjską.
kami - 02-11-2011, 20:59
Ponad 200 tys wydałem na obiad, ponad 10 na browar i wódkę i mało, i nie wystarczyło - Panie Premierze - jak żyć!?!?!?!
snaxkaka22 - 02-11-2011, 21:11
| Azra napisał/a: | | Zdecydowanie dla mnie był najlepszy. | Potwierdzam!
..i świetna wizualizacja na telebimie po strzeleniu bramki przez Bate :)
| Azra napisał/a: | | z tego co słyszałam to dyskoteki mają bardzo fajne | Zgodnie stwierdziłem z chłopakami że wracamy do NEXTa!!!!
| Azra napisał/a: | | same mieszkanki miasta są jego doskonałą wizytówką | biją na głowę wszystkie inne mieszkanki europejskich miast, w których miałem okazję być...
Dziękuję wszystkim za rewelacyjny wyjazd, niezapomniane chwile i świetną atmosferę...
PS. jeżeli komuś się usnęło pomiędzy trzecią a czwartą (z różnych przyczyn) to niech wie, że Pan Genek w końcu dał się namówić Kasi i zmieniłem go na godzinkę ;)
PS2. ..naprawdę wszyscy dotarli na mecz......?
rangiz - 02-11-2011, 21:21
http://www.youtube.com/watch?v=WyrxabN8hkg
Film prywatny, jak wyślecie link znajomym, to obejrzą, inaczej nie znajdą na yt.
Może ktoś sobie nie życzył publicznie, więc dokonałem zmiany ustawień.
W wersji lepszej jakościowo nie było pokazanych trybun przed meczem, tylko gadające głowy, więc nic więcej nie zrobię w tej kwestii.
http://www.multiupload.com/6SE1LPJWL2 -> do pobrania na dysk
sawczen - 02-11-2011, 21:23
| Snax napisał/a: | PS. jeżeli komuś się usnęło pomiędzy trzecią a czwartą (z różnych przyczyn) to niech wie, że Pan Genek w końcu dał się namówić Kasi i zmieniłem go na godzinkę ;)
PS2. ..naprawdę wszyscy dotarli na mecz......? |
Plejsejszyn3. De(szcza) prawie zabił w drodze powrotnej siebie i 4 niewinne osoby...
dziękuję wszystkim bardzo serdecznie, był to mój wyjazd życia i już nigdy więcej Was nie spotkam, bo psychę mi wypaczyliście, szczególnie w drodze powrotnej do Białegostoku :D teraz trzeba zejść na dobrą stronę i szykować się na wyjazd do Pragi ;o
PS. gdzie jest mój białoruski playboy? ktokolwiek widział ktokolwiek wie - daję 1000 rubli znaleźnego.
pazdrawljaju
EDIT: rangiz, film mnie rozbił na drobne w tym momencie ;o to mój debiut w tewelizji :D
Yahu83 - 02-11-2011, 21:51
Filmik wygrywa!!!
Za rok pęka liczba 1000 członków!
sawczen - 02-11-2011, 22:07
abstrahując od tamtego filmiku... ten też jest spoko: http://www.youtube.com/wa...RUNa61bw-8&NR=1 :D i ten: http://www.youtube.com/wa...feature=related i cały profil tej panny :P
Gaździk - 02-11-2011, 22:50
top stuff
LinkeS_ACM - 02-11-2011, 23:01
Yahu Ty mi lepiej powiedz co się stało z Tobą w Białymstoku :p jak wróciłeś?
co do meczu to okrzyk "BATE" brzmiał jak "BOATENG".Włoscy kibice obok nas nawet tak spiewali rowno z nimi ;)
wizualizacja po bramce Bate hitem. Bajer ma zdjęcia i zapewne wrzuci niedługo.
wejście na stadion przez białoruską ciężarówkę też było fajne ;D
jeśli wyjazdy na mecze wyglądają tak jak ten to jeżdżę na każdy.
dzięki wszystkim.
bajer - 02-11-2011, 23:07
| Yahu83 napisał/a: | | Okrzyk "BA-TE!!!" to tak na prawdę było "ABA-TE" |
Gdzie tam, przy ich akcencie to było ewidentne Boateng akurat :D w ogóle "Rabinia" też było boskie ;) i ten uśmiechnięty "gol" na telebimie
Białorusinki, naprawdę zjawiskowe :) już nawet jeden wieczór kawalerski tam jest zaplanowany z tej okazji :D
McDrive na wysokości został uwieczniony, foty wrzucę jak wszystko ogarnę bo na razie to bym tylko spał i spał ;) wyjazd kozacki, imprezy w Mińsku niszczą wszystko, 2 miliony na imprezie wydać, co to jest, w końcu "jak szlachta się bawi to koszta się nie liczą" :D
Na koniec pozdrowienia dla pana Gienka, świetny koleś :D
LinkeS_ACM - 02-11-2011, 23:19
Dokładnie.. jak się szlachta bawi to żadne koszta się nie liczą ;d
pozdrowienia dla Pana Genka ale też szacunek wielki dla Pana Jerzego, który był z nami.
Raaabiiinia ;D
Pepe - 03-11-2011, 00:15
Na międzynarodowym forum kibicowskim takie fotki się przewijają - reklama piękna sama w sobie :)
Na pierwszym zdjęciu widać, jak bardzo przydałaby się flaga na dwóch kijkach, o której kiedyś wspomniał kapi.
groszekfree - 03-11-2011, 00:42
Widzę,że niezły ten wyjazd! Gratuluje i ciesze , że się wam udał i tak bardzo w świat idziemy!!!!
Ja dopiero pierwszy raz na Barce, więc dopiero poczuję to za jakiś czas...
Joł!
Yahu83 - 03-11-2011, 08:17
| LinkeS_ACM napisał/a: | | Yahu Ty mi lepiej powiedz co się stało z Tobą w Białymstoku :p jak wróciłeś? |
Pani w kasie się zamieszała przy sprzedaży biletu i zabrakło mi dosłownie 20 sekund, by zdążyć na ten 05:41. Pojechałem następnym.
Ale byłem tak zrypany już, że nie mogłem się oprzeć pokusie, by pojechać tym na Berlin, bo przesiadka potrwała dzięki temu tylko 5 minut, a w domu byłem już o 13:00.
Szydeł - 03-11-2011, 11:28
Nawet ja jestem:) i na filmiku i na jednym zdjęciu:) wypas:) czekam aż zaczniecie foty wrzucać:) może jeszcze gdzieś jestem:)
electric01 - 03-11-2011, 13:27
| rangiz napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=WyrxabN8hkg
|
O qrwa jestem w TV :)
Dla tych co mnie po nicku nie poznaja, to mam mala wskazwoke kim jestem...
to ja odmienilem pani kelnerce zycie i podarowalem jej nowy dom :)))
Trzeba teraz powtorzyc impreze za 2 mln tyle ze w Milanie :)
Kuba - 03-11-2011, 17:59
Wyjazd genialny!!!!! Dzięki wszystkim. BATE zrobiło dobre wrażenie (kibice, piłkarze).
Impeza była za 1,9 mln, a szlachta zostawiła 100 000 napiwku :) Pan Jerzy - szacun. Ja jeszce zapamiętam piwko po dyskotece z Borysem na skwerze w parku :) O godzinie 5 rano - angielski i białoruski perfekt! Teraz Kijów, Donieck i Machaczkała :)
Nowaczek - 03-11-2011, 20:23
Gratuluje wyjazdu szkoda ze jeszcze 18 nie mam ale za rok chociarz na 1 mecz jade oby milan grał w białorusi lub na ukrainie bo kumpel ktory jezdzi na mecze mowi ze czechy po wejsciu do UE to juz nie ten sam kraj ( nie ugoscisz sie za 150 zeta)
olDon - 04-11-2011, 00:46
| electric01 napisał/a: |
Dla tych co mnie po nicku nie poznaja, to mam mala wskazwoke kim jestem...
to ja odmienilem pani kelnerce zycie i podarowalem jej nowy dom :)))
|
i powiedziałeś lasce w versusie, że ma zjawiskowy tyłek :D zostaniesz idolem białoruskich nastolatek
| rangiz napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=WyrxabN8hkg
|
komentator mówi "Decent support here, in the Dynamo stadium for Milan" akurat wtedy, kiedy pokazywali naszych ludzi z Prezesem na czele!
dondamajk - 04-11-2011, 09:50
Ja również dziękuje wszystkim za wyjazd i chociaż postawą naszych i samym spotkaniem (-620 ;-P) jestem trochę zawiedziony, to sam wyjazd był nieziemski i bez tego pewnie nigdy bym się nie zebrał, żeby do Mińska zawitać... a tak wiem, że muszę tam wrócić oraz gdzie będzie mój wieczór kawalerski.
Uliczny pingpong, ceny trunków z procentami, przepoja z procentami i nocne tanzen tanzen na stałe zmieniło moją psychikę. Do tego dostałem zdjęcie z dedykacją: http://a8.sphotos.ak.fbcd...503435706_n.jpg i mam trochę przypał, ale ryj się cieszy... a to najważniejsze! ;-DDD
LinkeS_ACM - 04-11-2011, 12:48
haha.. pamiętamy tę Kocicę :D
tylko przez Nią załapałeś się ledwie na sztejka :p
ominęły Cię inne rarytasy ;)
bajer - 04-11-2011, 20:31
A po co komu sztejki i inne rarytasy jak można się upić czymś innym... :D
sawczen - 05-11-2011, 00:06
wyjeżdżasz na stałe na Białoruś? :>
rute - 05-11-2011, 17:13
http://www.curvasudmilano...teborisov-milan
Kuba - 10-11-2011, 18:29
Dzisiaj poszło ostatnie piwko z zapasów białoruskich (Peynukoe) :(
stejuk - 29-11-2011, 08:38
jakoś mi się zapomniało podziękować wszystkim za zajebisty (zresztą jak zawsze) wyjazd... za rok musimy wylosować ukraińców albo jakieś Bałkany ;] takie wypady na oriencie są najlepsze :P FORZA
Pepe - 29-11-2011, 11:43
Hehe, stejuk witaj wśród żywych :).
snaxkaka22 - 01-11-2012, 10:37
dziś rocznica :)
Kuba - 01-11-2012, 14:04
Ale ten czas szybko leci... rocznica mega wyjazdu i zabawy za 2 000 000 rubli :) Kto był ten wie...
LinkeS_ACM - 02-11-2012, 11:05
haha.. 2 000 000 rubli i byliśmy królami w klubie. i potem taksówka przez pół miasta za 3 zł od osoby. mega wypad!
sawczen - 02-11-2012, 15:12
zainteresowanych dyskusją na ten temat zapraszam tutaj: http://www.facebook.com/p...84¬if_t=like kupa śmiechu i bez zaśmiecania forum :P
|
|